Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Horlești: Tabără de vară pentru copii

La inițiativa Școlii Generale din Horlești, în colaborare cu Primăria comunei și cu Parohia Romano-Catolică din Horlești, a fost organizată, între 11-15 august 2008, o tabără de vară pentru copiii din clasele I-VIII, tabără intitulată: "Împreună sub soarele vacanței".

Proiectul s-a desfășurat sub forma unui concurs între patru echipe.

În prima zi au avut loc multe jocuri de cunoaștere și acceptare. Marți am avut musafiri: două persoane de la agenția anti-drog ne-au explicat cât de mult rău ne fac aceste substanțe. Următoarea zi a fost dedicată protecției mediului: s-a desfășurat un concurs între cele patru echipe pe marginea acestei teme. Echipa care a adunat cele mai multe deșeuri a primit un număr mare de puncte. Joi, activitățile s-au desfășurat la biserica romano-catolică: aici părintele vicar Eduard Patrașcu ne-a vorbit despre bunele maniere, virtuți indispensabile în viața unui om și, deci, în viața unui creștin.

În ultima zi a proiectului s-a făcut o serbare cu scenete, jocuri și dansuri. Serbarea s-a desfășurat sub forma unei emisiuni. Au fost premiați toți copiii care au participat la tabără, aproximativ 80 de copii.

Coordonatorul proiectului a fost prof. Paula Livia Nicoleanu, ajutată fiind de prof. Camelia Bejan (de religie), prof. Anca Ionescu, prof. Mariana Budacă, prof. Mariana Ioanichi, psiholog Roxana Tudorache, de pr. Eduard Patrașcu și de 16 animatori.

Deși era a doua inițiativă de acest fel în această vară (după campusul organizat de Parohia Romano-Catolică la sfârșitul lui iunie), participarea a fost la fel de numeroasă și entuziastă, semn că inițiativele educative au priză în rândul copiilor, care au demonstrat încă o dată dorința lor de a fi împreună și de a învăța lucruri folositoare pentru viață.

 

 

Ecaterina Bodușcă


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat