Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Djebonoua (Coasta de Fildeș): Sărbătoarea hramului

Vineri, 15 august 2008, în solemnitatea Adormirii Maicii Domnului am sărbătorit hramul Parohiei din Djebonoua (Coasta de Fildeș).

Anul acesta era pentru a doua oară că sărbătoream hramul parohiei noastre. Cu aceasta ocazie mulți dintre credincioșii plecați în alte localități s-au întors pentru a se uni bucuriei noastre. Bucuria a fost într-adevăr mare și pentru că am sărbătorit și prima sfântă Liturghie a pr. Andre Adje, fiu al parohiei din care parohia noastră a făcut parte.

Părintele predicator a vorbit mai întâi despre semnificația sărbătorii, lucru foarte important pentru ca noi conviețuim cu mulți credincioși protestanți care nu o cinstesc cum se cuvine pe Maica Domnului. Apoi vorbind despre Sfânta Fecioară ca Mamă a lui Cristos, capul Bisericii, predicatorul a spus că Fecioara Maria este și Mama Bisericii, deci a fiecărui membru: preot, persoană consacrată sau laic. Ca mamă, ea este pentru noi model și mijlocitoare de orice har pe lângă Fiul său Isus Cristos.

Un moment deosebit a fost acela când mai toți credincioșii și-au exprimat solidaritatea cu preotul nou sfințit oferindu-i fiecare ce avea din sărăcia sa: săpun, orez, ignam, ouă, banane, fructe și monezi. Un gest care vorbește despre solidaritatea africanilor în cadrul aceleiași familii, în acest caz familia era Biserica Catolică.

După procesiunea solemnă inițială și sfânta Liturghie a urmat prânzul fratern împreună cu arhiepiscopul nostru, Mons. Paul Simeon.

Fie ca și acest moment de edificare creștină să șteargă o parte din rănile războiului care tocmai s-a terminat și să reaprindă flacăra speranței în inimile credincioșilor din comunitățile noastre și din întreaga țară.

Pr. Gabriel Cimpoeșu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat