Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: Impresii misionare din viața copiilor din Kenya

Membrii Asociației Misionare "Inimă de mamă" din Tomești, care funcționează sub îndrumarea pr. Pavel Chelaru, au avut o întâlnire mai deosebită miercuri, 13 august 2008, cu pr. Claudiu Iștoc, directorul Centrului Misionar Diecezan, și cu pr. Isidor Mîrț, misionar în Kenya, în misiunea Maikona, venit în țară pentru petrecerea concediului.

Părintele Isidor Mîrț a mulțumit, în numele credincioșilor de acolo, tuturor acelora care se roagă pentru ei sau le oferă ajutoare materiale.

Copiii de acolo care vin la grădiniță câte 4-5 km, aducând un vas cu puțină apă pentru mâncare și un vreasc pentru foc, pentru a mânca grâu fiert sau un fel de cir din făină de porumb alb cu puțin zahăr și ulei; copii care se sperie și plâng când văd o jucărie, copii care învață sub copaci sau în clădiri care arată ca niște magazii și care țin loc de grădiniță, școală, dispensar și biserică - acești copii se roagă zilnic pentru binefăcătorii lor din România. Acești copii locuiesc în colibe împletite din ramuri de palmier, dorm pe piei de cămilă sau de capră, beau apă cu capacul de la sticlă și mănâncă stând pe pământ, căci iarbă nu prea există, dar se îmbracă în haine curate, cântă și se joacă, participă la orele de cateheză și la sfânta Liturghie care durează peste patru ore, timp în care se roagă, cântă și dansează, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru toate bunurile materiale și spirituale pe care le primesc.

Prin fotografii și scurte filme, părintele Isidor Mîrț ne-a făcut cunoscute și alte aspecte ale vieții locuitorilor din Kenya: obiceiuri, tradiții, starea de sănătate...

Părintele Claudiu Iștoc ne-a adus vești despre părintele Bartolomeu Blaj, din Ecuador, și despre părintele Gabriel Cimpoeșu, din Coasta de Fildeș, prezentându-ne problemele și dificultățile cu care se confruntă acești misionari.

Apoi am participat la sfânta Liturghie celebrată de cei doi preoți oaspeți, rugându-ne pentru misionarii noștri,

Eugenia Grosu

* * *

Pentru detalii despre activitatea acestei asociații misionare și pentru înscrieri, Eugenia Grosu poate fi contactată la tel. 0232/471691.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat