Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pralea: Administrarea Mirului

Comunitatea catolică din Pralea a avut prilejul de a trăi sâmbătă, 9 august 2008, un moment deosebit din viața sa: primirea sfântului Mir prin impunerea mâinilor PS Aurel Percă.

Ceremonia a început la ora 16.30, când întreaga comunitate și cei 67 de candidați s-au adunat în centrul satului, unde l-au întâmpinat pe Preasfințitul Aurel Percă și pe ceilalți preoți care îl însoțeau. După primirea făcută de pr. Valerian Enășcuț, parohul locului, și de corul care a cântat "Bine ați venit", toți ne-am îndreptat într-o frumoasă procesiune spre sfânta biserică, unde a avut loc solemna celebrare.

Astfel prin mâinile Excelenței sale Aurel Percă, cei 67 de adolescenți din parohia noastră au avut bucuria de a-l primi în inimile lor pe Duhul Sfânt cu darurile sale, prin sacramentul sfântului Mir.

Este de menționat că anul acesta, administrarea Mirului la Pralea s-a desfășurat într-un mod cu totul și cu totul aparte. Candidații, fiecare în mod personal, fiind însoțiți de nașii lor, s-au prezentat înaintea episcopului, care-i aștepta precum păstorul cel bun la treptele altarului. Fiecare naș în parte și-a așezat mâna dreaptă pe umărul finului, semn al ocrotirii și al grijii pe care trebuie să i-o poarte, pronunțând în fața episcopului numele candidatului.

Decurgând în acest mod, celebrarea din acest an ne-a oferit posibilitatea de a remarca pe chipurile pline de emoție și în același timp de bucurie ale celor miruiți, o trăire mult mai profundă al acestui eveniment, iar din partea nașilor o mai mare colaborare plină de responsabilitate și angajare. La sfârșitul celebrării, plini de Duhul Sfânt, cu toții s-au îndreptat spre casele lor pentru a continua sărbătoarea în familie, însă purtând în suflet și în gând cuvintele de duh rostite la predică de către Excelența sa și anume că Duhul Sfânt a trimis în inimile noastre, în mod special ale celor miruiți, semințe ale darurilor sale iar nouă tuturor rămânându-ne datoria de a îngriji aceste semințe și de a lupta ca ele să crească în viața noastră pentru ca în final să aducă roade multe spre folosul întregii comunități.

Amintim că la sărbătoare au luat parte și pr. Petru Sescu, economul diecezei, pr. Anton Dancă, pr. Gabor Ioan, pr. Valentin Aenoaei - fiul satului, nași și invitați ai candidaților și numeroși credincioși, atât din comunitate, cât și din împrejurimi.

Totodată, bucuriei noastre i s-a alăturat un grup numeros Scout, de aproximativ 70 de persoane, format din tineri italieni și români, care în aceste zile și-au desfășurat campusul lor la Centrul de Spiritualitate "Don Bosco", prezent pe teritoriul parohiei noastre.

A consemnat Nicolae Zamfirache


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat