Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bogdănești (Rîpa Epei): Invitație la sfințirea bisericii și consacrarea altarului

"Un proiect pentru viață și spirit". Acesta este proiectul pe care îl demarăm de mai multe luni pentru niște oameni buni, dar izolați de toți ceilalți din cauza sărăciei și a neputinței... Dorința lor ce mai mare este să aibă o biserică în centrul satului și un drum prin care să comunice cu satele vecine, pentru că, din păcate, nu există nici școală și nici măcar un punct sanitar în acest sat micuț cu numele de Bogdănești...

Nu cunoșteam drama acestor oameni dacă nu ar fi activat aici cu ani în urmă pr. dr. Iosif Antoci, un om cu suflet mare, dornic pentru slujirea săracilor și un bun prieten. El mi-a vorbit de situația dramatică din satul Bogdănești. Atât cât a putut să facă acum 14 ani se poate observa și astăzi: a tras lumina electrică în sat, prin colaborarea pr. Petru Sescu împreună cu Caritas-Elveția și a pornit un proiect de drum. De când a plecat el, situația a stagnat... La inițiativa PS Petru Gherghel, episcop de Iași, împreună cu părintele Iosif am pornit acest proiect. Și, prin mila Domnului, ne putem deja bucura de rodul muncii noastre umile duminică, 17 august 2008, la ora 16.00.

Proiectul va continua și ne rugăm Domnului să mai găsim oameni cu inimi generoase, împreună cu care să ducem la bun sfârșit acest plan, atât de necesar pentru acești oameni amărâți și săraci. Acum se lucrează deja la amenajarea unui drum de acces în localitate. Este greu, dar cred că ceea ce este imposibil pentru oameni e posibil la Dumnezeu.

Mă folosesc de aceste rânduri ca să vă mulțumesc, dragi binefăcători, care cu iubire mare ați răspuns la chemarea Bisericii la slujire. Vă mulțumesc pentru dărnicia dumneavoastră. Dumnezeu, care știe și vede toate, să vă răsplătească înmiit pentru generozitatea dumneavoastră.

Să ne pregătim așadar pentru sărbătoarea hramului, a consacrării altarului și a sfințirii bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Bogdănești, în cadrul sfintei Liturghii ce va fi celebrată duminică, 17 august 2008, la ora 16.00, de către PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, în prezența unui mare număr de preoți și credincioși.

Pr. Toma Encuță,
paroh de Săbăoani și decan de Roman


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat