Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Rugăciune pentru sinistrați a PS Petru Gherghel împreună cu credincioșii români

Excelența sa Petru Gherghel, episcop de Iași, a efectuat, duminică, 3 august 2008, o vizită la bisericile unde se celebrează sfânta Liturghie pentru românii catolici din Roma. Ideea acestei vizite a pornit de la dorința unei rugăciuni speciale împreună cu emigranții români, pentru cei ce au avut de suferit de pe urma inundațiilor din ultimele zile.

Călătoria apostolică a început cu localitatea Ladispoli, situată la circa 50 de km de Roma. Am continuat drumul nostru și la ora 11.30 episcopul a celebrat sfânta Liturghie în Grotte Celoni (Casilina). Ultima etapă a fost biserica din Campitelli (piața Veneția), cu celebrarea euharistică de la ora 15.30.

Toate cele trei celebrări au fost momente de rugăciune profundă, de comuniune vizibilă cu păstorul Diecezei de Iași și de unire spirituală cu victimele calamităților naturale, care s-au abătut și asupra localităților catolice de pe valea Siretului.

În cadrul predicii pe marginea lecturilor duminicale, episcopul Petru Gherghel a subliniat importanța faptului că Isus este mereu aproape de oameni în necazurile și încercările vieții. Cristos nu este indiferent față de suferința omenească și el este cel care oferă hrana pentru trup și suflet. Prezența Mântuitorului trebuie să fie consolare, încurajare și motiv de speranță neclintită, deoarece când Domnul e cu noi nimeni nu ne poate sta împotrivă.

Inspirându-se din evanghelia duminicii a XVIII-a de peste an, Preasfințitul a accentuat necesitatea solidarității cu cei încercați din Moldova. Pe lângă rugăciune, e nevoie și de gesturi concrete de ajutorare. S-a propus ca la începutul lunii septembrie, atunci când mulți emigranți se întorc din vacanță, să fie organizată o colectă specială pentru toți aceia care au pierdut case, recolte și alte bunuri datorită revărsării apelor.

La finalul sfintelor Liturghii, părintele Iulian Faraoanu a mulțumit episcopului pentru rugăciunea comună, pentru grija părintească arătată față de emigranți. Totul s-a încheiat cu încurajarea de a persevera în credință și caritate și cu binecuvântarea din partea Preasfințitului.

Credincioșii români din Roma au rămas edificați și au reînnoit intenția de a păși neîncetat pe calea urmării lui Cristos și dorința de a fi creștini după inima lui Dumnezeu.

Pr. Iulian Faraoanu

* * *

Caritas alături de sinistrați (II)

Schineni: Inundați de apele Siretului

Tămășeni, Adjudeni și Răchiteni: Imagini de la inundații

Caritas alături de sinistrați (I)

Colectă pentru sinistrați 2008

Mesaj de îmbărbătare și încurajare pentru cei ce au suferit și suferă în urma inundațiilor

Iași (Caritas): Evaluarea situației după inundații


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat