Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou: Campus pentru copii

În Parohia "Sf. Mihai" din Satu Nou, jud. Bacău, în perioada 29 iulie - 2 august 2008, s-a desfășurat campusul de vară pentru copii cu tema "Duhul Sfânt ne învață să iubim". Copiii înscriși, în număr de 123, au participat cu mult entuziasm: au fost nelipsiți de la cateheze, dansuri, jocuri, Rozariu și la sfânta Liturghie.

Organizarea acestui campus a fost o punere în comun a experiențelor din partea părintelui paroh Serafim Romila, a sr. Florentina, sr. Ioana și sr. Monica și a tinerilor animatori din parohia noastră în număr de 20, ajutați de două tinere din Valea Mare.

Cele cinci zile s-au scurs foarte repede și cu regretul sfârșitului, ca de fiecare dată. Am rămas cu bucuria în suflet și cu speranța organizării în anul viitor.

Am început campusul în fiecare zi cu o rugăciune în biserică și cu programul pe ziua respectivă, ne-am încolonat pe drumul spre căminul cultural unde s-a desfășurat cateheza, iar apoi ne-am împărțit în patru grupe cu animatorii pentru jocuri, dansuri și activități de lucru manual. După-amiază am reluat activitățile până la programul din biserică: am spus Rozariul împreună cu oamenii din biserică și apoi am participat la sfânta Liturghie. Când părintele a dat binecuvântarea de la sfârșitul Liturghiei, am plecat bucuroși fiecare acasă, pentru ca în ziua următoare să ne întâlnim din nou pentru activitățile programate.

Campusul de anul acesta a fost deosebit pentru că la lumina Duhului Sfânt am învățat să iubim prin cateheză, jocuri și cântece noi. L-am examinat pe Nică în "Amintiri din copilărie" pentru ca să vedem lucrurile pozitive și negative din viața lui și am constatat că se aseamănă mult cu comportamentul nostru. Am descoperit încă o dată virtutea iubirii, prieteniei, bunătății și corectitudinii și am luat hotărâri mai puternice pentru viitor.

Sâmbătă, 2 august, la sfânta Liturghie a fost prezent și pr. Florin, iar la serbarea finală i-am invitat pe părinții noștri la căminul cultural și am arătat tuturor lucrurile frumoase și educative pe care le-am învățat anul acesta la campus. Toți am fost lăudați, am primit un pachețel cu dulciuri, iar animatorii au fost lăudați de părintele paroh care le-a dat și o diplomă ca încurajare.

În timpul vacanței de vară, până la începerea noului an școlar, împreună cu toți copii vom fi prezenți la sfânta Liturghie și după îndemnul părintelui paroh vom încerca să ne spovedim mai des și vom cânta din toată inima.

Tinerii animatori din parohie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iulie - 2 august: Satu Nou: Campus pentru copii


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat