Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Campus pentru tineri din Bacău

Un grup de aproape 100 de tineri din Parohia "Sf. Nicolae" din Bacău au ales să petreacă săptămâna 21-26 iulie 2008 la Slănic Moldova în campusul cu motoul "Iubește-mă așa cum ești!", organizator și îndrumător spiritual fiind pr. Irinel Iosif Iosub.

Acolo, cu toții am încercat să răspundem invitației făcute de Dumnezeu fiecăruia dintre noi: "Iubește-mă așa cum ești!". Astfel, cel puțin pentru câteva zile, noi tinerii am încercat să ne acceptăm unii pe alții - cu defectele și calitățile noastre - și să ne cunoaștem mai bine pentru a putea repeta la unison imnul deja cunoscut al parohiei noastre: "- E Bacău centru...!"

Campusul a avut drept obiectiv "asigurarea unei porții foarte mari de hrană" pentru sufletul nostru înfometat și cred că acest lucru a fost realizat prin diferitele moment formative și recreative, dar cel mai mult prin sfânta Liturghie, care a fost celebrată în fiecare zi de către pr. Irinel și ale cărui predici - trebuie să recunoaștem - ne-au mișcat profund!

În ciuda faptului că majoritatea zilelor au fost mohorâte, noi - plini de speranța caracteristică tinerilor - am încercat să scoatem puțin soare din sufletul nostru spre a înveseli atmosfera. Astfel, am reușit să "hoinărim" prin pădurile, munții, râurile și... magazinele Slănicului, bucurându-ne de minunățiile create de Domnul, căruia uităm deseori să-i mulțumim, gândindu-ne probabil că le vom avea printre noi la nesfârșit. Însă, nici un lucru nu durează la infinit, nici măcar campusul! Așa că, indiferent de cât de diferiți am fost - unii gălăgioși sau liniștiți, alții plictisiți sau plini de viață, catolici sau ortodocși... - pentru toți aceste zile petrecute la Slănic au însemnat o oază de liniște și aer curat, un timp "cheltuit" cu folos, o ieșire din cotidian și o săptămână de neuitat...

Celina Ciobanu


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat