Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Campus vocațional pentru tineri

Casa de spiritualitate a carmeliților din Luncani a găzduit, în perioada 26-31 iulie 2008, un campus vocațional pentru tineri la nivel național cu tema: "Dacă ai cunoaște darul lui Dumnezeu...", organizat de Comisia de Pastorație Vocațională Intercongregațională a Federației Conferinței Superioarelor Majore din România, la care au participat 48 de tineri, din diferite județe ale țării: Iași, Bacău, Slobozia, Constanța.

Chiar dacă grupul a fost mare, acest lucru nu a împiedicat desfășurarea momentelor de prezentare, de rugăciune, de meditație și tăcere. Dorința mare cu care au venit tinerii de a descoperi ceva pentru viața lor a fost motorul pentru fiecare activitate.

Tema a fost aprofundată cu ajutorul poveștii Țara fântânilor și prin intermediul aprofundării cuvântului lui Dumnezeu - lectio divina.

Toți, animatori și tineri, am descoperit din nou câtă forță și lumină izvorăște din cuvântul lui Dumnezeu!

Ca animatori am văzut cu câtă seriozitate au lucrat tinerii, chiar dacă programul a cerut mult de la ei. Dorul lor de a cunoaște cuvântul lui Dumnezeu a fost pentru noi un impuls puternic de a-i invita să sape în propria viață pentru a ajunge la izvorul care este în fiecare dintre ei.

Atât din împărtășirea evaluării verbale cât și din cea scrisă a răsunat puternic:

" ... am descoperit ...

  • importanța cuvântului lui Dumnezeu în viața mea;

  • vreau să mă adap din cuvântul lui Dumnezeu;

  • izvorul meu este Dumnezeu;

  • darurile și valorile mele sunt de la el și trebuie să fie dăruite celorlalți;

  • e nevoie de multă muncă pentru a ajunge la izvor;

  • momentul cel mai frumos a fost când la lectio divina am înțeles cu adevărat evanghelia...

  • vă mulțumesc pentru că ați luat inițiativa unui astfel de campus. Sunt convinsă că pe mulți i-a ajutat, iar ecoul acestor zile și-a pus amprenta pe fiecare și vor continua să ne lumineze alegerile și gândurile noastre...

Suntem recunoscătoare pentru participarea așa de activă a tinerilor. Acest lucru ne dă forță și curaj să înaintăm în această misiune atât de necesară în România. Doar cei însetați pot gusta cu adevărat savoarea apei. Așa a fost în contextul nostru: doar setea lor a făcut posibilă savurarea apei la izvor.

Totodată suntem nespus de recunoscătoare pentru prezența surorilor din diferitele Congregații și pentru prezența inedită a unei familii tinere din Slobozia care au însoțit tinerii în aceste zile. Punând forțele noastre împreună (viața consacrată și viața de familie) putem continua drumul nostru de vestire a evangheliei noilor generații.

Datorită susținerii financiare din partea Federației Conferinței Superioarelor Majore din România (.... pentru viața consacrată feminină) a putut să se desfășoare și acest campus în bune condiții.

La sugestia tinerilor participanți drumul început va continua, oferind pentru viitor noi posibilități: de aprofundare a cuvântului lui Dumnezeu, de întâlnire cu Dumnezeu, de descoperire a propriei vieți și vocații, de împărtășire a valorilor la nivel național.

Sr. Francesca Pratillo, FSP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-31 iulie: Luncani: Campus vocațional pentru tineri


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat