Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Mesaj de îmbărbătare și încurajare pentru cei ce au suferit și suferă în urma inundațiilor

Știrile care au sosit din țară în aceste zile ne-au îndurerat profund și au îndurerat inimile nu numai ale emigranților români care se află în Italia, ci și ale celor care au urmărit tragicele evenimente desfășurate în Bucovina și Moldova.

Mi-a fost dat să iau act atât la Bologna, cât și la Napoli și Roma, unde am avut ocazia să întâlnesc mulți preoți și credincioși din Dieceza de Iași, de încercările prin care au trecut locuitorii celor 146 de localități aflate pe văile apelor, mai ales pe cursul Siretului.

Am fost asigurat de Preasfințitul Aurel că preoții noștri s-au angajat în ajutorarea și încurajarea celor amenințați de furia apelor și de faptul că Centrul Diecezan Caritas s-a implicat și se implică mai departe, stând alături de cei ce au suferit și suferă daune materiale, morale și spirituale.

De aici, din Roma, transmit tuturor un gând de încurajare și îmbărbătare tuturor celor care au trecut sau mai trec prin această probă și încercare dureroasă.

În spirit de solidaritate umană și creștină, îi îndemn pe preoți, pe călugări și călugărițe, pe tineri și tinere, mai ales pe cei ce lucrează în Centrul Diecezan Caritas, ca și pe cei ce nu au avut de suferit, să dea dovadă de adevărată credință și dragoste creștină, așa cum au știut să o facă creștinii din întreaga istorie față de cei ce au trecut prin astfel de suferințe.

Cunoscând îndemnul apostolului neamurilor, sfântul Paul, din Scrisoarea către Corinteni (2Cor 8,1-24), ca să fie generoși față de Biserica din Ierusalim la colecta pe care o ceruse în spirit de frățietate creștină, din partea celor cărora le vestise evanghelia lui Cristos, cu mare încredere și curaj apelăm și noi la credincioșii noștri din întreaga Dieceză, stabilind o colectă diecezană destinată celor năpăstuiți de furia apelor, colectă ce se va face în toate parohiile, structurile diecezane și casele religioase din întreaga dieceză, așa cum este anunțată de cancelaria noastră episcopală, de episcopul nostru auxiliar Aurel Percă.

Ziua aleasă și precizată de noi este duminică, 10 august 2008, și va fi un semn comun de solidaritate creștină destinat fraților noștri în suferință.

Ne-am bucurat să aflăm de gestul pe care l-a anunțat Caritas Internațional Roma în favoarea celor încercați din țara și din dieceza noastră.

Le mulțumim tuturor celor ce vor îndrepta ajutorul lor spre toți cei încercați din Bucovina și Moldova, spre cei loviți de revărsarea apelor.

O vie încurajarea tuturor și un îndemn la o angajare creștină în depășirea încercărilor din aceste ultime zile.

Curaj și capul sus. Dumnezeu ne stă alături prin frații noștri.

Cu părintească și frățească dragoste și participare sufletească, în Domnul,

X Petru Gherghel,
episcop de Iași

 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat