Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa la întâlnirea cu organizatorii ZMT din Sydney

Publicăm în continuare cuvintele rostite de Benedict al XVI-lea cu ocazia întâlnirii cu binefăcătorii și organizatorii celei de-a XXIII-a Zi Mondială a Tineretului, care a avut loc duminică în Sala Capitulară din St. Mary's Cathedral.

* * *

Domnule Cardinal,
Dragi prieteni,

în momentul în care vizita mea în Australia este pe terminate, doresc să exprim recunoștința mea tuturor celor care au contribuit la succesul acestei Zile Mondiale a Tineretului. În mod deosebit, în această seară mulțumirea mea se îndreaptă către voi, care cu atâta generozitate ați adus ajutorul vostru atât material cât și spiritual la realizarea acestui eveniment. Cardinalul Pell a amintit de marile sacrificii pe care le-ați înfruntat în programarea și în realizarea acestei zile minunate pentru viața Bisericii din Australia. Vreau să vă mulțumesc fiecăruia, nu numai pentru acele sacrificii, dar și mai mult pentru încrederea pe care ați arătat-o față de tinerii noștri și pentru încrederea voastră în harul lui Dumnezeu care lucrează în inimile lor. Ne rugăm pentru ca investirea de speranță pe care mulți dintre voi ați pus-o în ei să aducă rod în existențele lor, pentru viața Bisericii lui Cristos și pentru viitorul acestei lumi a noastre!

În aceste zile, grație muncii comitetului de organizare și cooperării atâtor persoane private, firme, asociații și autorități locale, tinerii veniți din toate părțile lumii au avut oportunitatea să experimenteze frumusețea acestei țări și ospitalitatea călduroasă a poporului australian. La rândul lor, ei au îmbogățit acest ținut cu mărturia dată de ei iubirii lui Cristos și puterii Duhului său activ în Biserică. Sunt sigur, dragi prieteni, că participarea voastră la pregătirile acestei Zile Mondiale a Tineretului v-a permis să aveți o experiență deosebită a puterii Duhului Sfânt. Fără îndoială, în pregătirea acestei mari adunări internaționale și în angajarea de a face față oricărei eventualități posibile, ați avut momente de teamă și de îngrijorare, și chiar momente de frică și de trepidație cu privire la rezultatul final al evenimentului! Acum, privind în urmă, puteți constata recolta îmbelșugată pe care Duhul a trezit-o prin rugăciunile voastre, prin perseverența voastră și prin munca voastră anevoioasă. Câte semințe bune ați semănat în aceste puține zile!

Dragi prieteni, Sfântul Paul, care și-a dedicat întreaga sa viață în slujba Evangheliei, ne amintește că "mai multă bucurie este a da decât a primi" (cf. Fap 20,35). Generozitatea voastră și sacrificiul vostru au fost un aport esențial, chiar dacă adesea ascuns, la succesul acestei Zile Mondiale a Tineretului. Fie ca bucuria spirituală, satisfacția și împlinirea, pe care cu toții am experimentat-o în aceste zile, să constituie un izvor inepuizabil de binecuvântări pentru viețile voastre. Să nu vă îndoiți niciodată de adevărul promisiunii Domnului nostru, conform căreia ori de câte ori noi îi oferim creativitatea noastră, resursele noastre, înseși persoanele noastre, noi le primim înapoi cu îmbelșugare (cf. Mt 19,29).

Cu aceste sentimente reînnoiesc expresia recunoștinței mele profunde față de fiecare dintre voi. Vă încredințez pe voi și familiile voastre mijlocirii iubitoare a Stăpânei noastre a Crucii Sudului, Ajutorul Creștinilor, și din inimă vă împart Binecuvântarea Apostolică ca garanție de putere și pace în Isus, Fiul său dumnezeiesc.

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat