Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sydney: Liturghia de deschidere a Zilei Mondiale a Tineretului

În după-amiaza zilei de 15 iulie 2008 la Barangaroo, o nouă zona a portului din Sydney, Australia, s-a deschis în mod oficial Ziua Mondială a Tineretului 2008. Aici s-au adunat peste 150 de mii de tineri din toate colțurile lumii.

Crucea și icoana Zilei Mondiale a Tineretului au fost aduse pe scenă în timp ce erau prezentate cântecele și dansurile tradiționale ale aborigenilor, primii locuitori ai Australiei. De fapt, înaintea tuturor celebrărilor se aduce un omagiu acestor primi locuitori. A fost intonat imnul "Receive the Power", deja devenit faimos, au fost reamintite precedentele Zile Mondiale ale Tineretului și prezentate diferite mărturii. A urmat salutul oficial al primului ministru Kevin Rudd, în mai multe limbi.

Momentul principal al zilei a fost Liturghia de deschidere a Zilei Mondiale a Tineretului. Au fost prezenți peste 400 de episcopi și aproximativ 4000 de preoți. Liturghia a fost prezidată de card. George Pell, arhiepiscop de Sydney. Acesta, la predică, i-a îndemnat pe tineri să aibă curajul de a alege: "Nu treceți prin viață fără să luați poziție, considerând că este mai bine să nu alegeți, deoarece în lupta dintre bine și rău nu se poate sta pe margine pe un câmp neutru". Cardinalul Pell a făcut profunde referiri la talentele care sunt prezente în viața tinerilor și la vocația creștină, îndemnându-i pe tineri să se deschidă "prezenței Duhului Sfânt pentru a-i permite Domnului să lucreze".

La încheierea celebrării card. Stanislaw Rylko, președintele Consiliului Pontifical pentru Laici a spus: "Sydney este în mod oficial capitala tinerilor catolici... Voi sunteți o frumoasă primăvară în această iarna australiană".

Seara s-a încheiat cu un concert care a inclus cântece și dansuri tradiționale aborigine, numeroși artiști cu stiluri diferite, dar mai ales mult entuziasm din partea tinerilor.

În zilele următoare se vor desfășura catehezele. Grupul tinerilor din Dieceza de Iași, împreună cu toți tinerii din România, sunt găzduiți în Parohia "Our Lady of the Assumption" din Homebush, chiar lângă parcul olimpic. În această parohie PS Virgil Bercea va ține catehezele și va celebra sfânta Liturghie împreună cu preoții prezenți.

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat