Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rotunda: Campus de vară pentru copii

"Tu ești prețios în ochii mei!" a fost tema campusului de vară pentru 120 de copii care s-a desfășurat la Rotunda (NT) în perioada 2-6 iulie 2008. Coordonatorii acțiunii au fost seminariștii de la "Congregația Don Orione" din Iași (Sebastian Pitrieți, Adrian Ionicel, Neculai Tiba și Andrei Lorenț), în frunte cu fratele Iulian Butnaru, însoțiți fiind și de părintele Iosif Fechetă și sora Tereza.

Campusul a avut ca text scripturistic care să ghideze întreaga activitate fragmentul din Vechiul Testament în care se povestește viața patriarhului Iosif, pusă în scenă pe acte timp de trei zile de către tinerii din satul Rotunda. Astfel copiii, după ce au fost împărțiți în patru grupe, respectiv: Speranța, Albinuțele, Haiducii și Copiii Sfântului Francisc, au putut medita prin cântece și jocuri la mesajul pe care Dumnezeu ni-l transmite fiecăruia dintre noi mai ales în momentele dificile ale vieții: suntem prețioși pentru el!

Este bine de amintit faptul că fiecare grup a avut propria culoare și propriul imn alese și compuse de către membrii proprii. Punctul culminant al fiecărei zile îl constituia Liturghia de seară la care părintele Iosif Fechetă amintea cu sârguință ceea ce implică tema campusului scoțând în evidență însemnătatea acțiunilor care avuseseră loc peste zi în descoperirea iubirii lui Dumnezeu.

Sarcinile fiecărei zile au fost diferite: de la amintirea darurilor pe care fiecare le-a primit de la Dumnezeu până la momentele în care au simțit mâna Tatălui în viața lor, de la jocuri care antrenau întreaga echipă până la cântece și bansuri pentru toți, toate au fost îndeplinite cu multă bucurie de toți copiii prezenți în număr de 120, ceea ce a făcut ca întreg satul să răsune de voioșia și bucuria care exista în sufletul tuturor participanților.

Cea mai importantă și mai antrenantă zi a fost cea de sâmbătă, 5 iulie, în care grupurile au străbătut satul în vederea găsirii unor indicii necesare pentru descoperirea comorii. Cei care au avut norocul ca după căutări intense să descopere locul în care a fost ascunsă comoara au fost cei din grupul Speranța, împinși fiind de sloganul lor "Suntem uniți pentru că sperăm!".

Sâmbătă seara s-au organizat dansuri și cântece, fiecare grupă având de făcut o reprezentație scenică cu un fragment din viața lui don Orione și intonarea imnului propriu.

Campusul s-a încheiat duminică, 6 iulie, cu o Liturghie de mulțumire închinată Domnului pentru darurile pe care le-a dăruit comunității în tot acest timp, animată de toți copiii participanți plini de entuziasm dar și de întristare datorită faptului că acele zile se terminau atât de curând rămânând în inimile lor cu adevărat ca o vacanță de neuitat!

Emanuel Dominic


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat