Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Campus parohial

Peste 200 de copii au participat la campusul parohial din Sagna având ca temă: "Tu ești prețios în ochii mei!", care s-a desfășurat în perioada 9-13 iulie 2008. Toți s-au bucurat atât de soare cât și de ploaie într-o atmosferă copilărească alături de organizatorii campusului din Congregația "Don Orione".

Jocurile, concursurile și dansurile au fermecat și vor fermeca inimile celor mai mici dintre credincioși. Acestea au fost punctele de întâlnire între copii din Sagna, care au dorit să se bucure trei zile împreună. Ei au descoperit cât de prețioși sunt ei în ochii lui Dumnezeu. Fiecare zi a culminat cu întâlnirea personală cu Dumnezeu la sfânta Liturghie, la care au participat activ prin spovadă și împărtășanie.

În toate aceste cinci zile în jurul bisericii a fost un adevărat freamăt și veselie în care strigătele caracteristice grupei dar și cântecele s-au putut auzi pronunțat de glasurile cristaline ale copiilor. Fiecare seară cuprindea tristețea despărțirii după o zi plăcută, însă dimineața era așteptată cu nerăbdare în fericirea revederii. În aceste momente atât copii cât și tinerii animatori îl pot descoperi cu ușurință pe Isus în cel de alături; în același timp fiecare dintre noi, în acest fel, poate parcurge pașii pe care i-a parcurs însuși Isus atunci când îi aduna pe copii pentru a-i învăța.

În prima zi copii s-au redescoperit alături unul de altul, nu așa cum se cunosc de la școală sau alte împrejurări, ci în umbra mai pronunțată a Bisericii și alături de Isus. În acest context în a doua zi au descoperit valorile pe care le are fiecare. Acestea au fost scrise pe o flacără pentru ca împreună cu celelalte daruri ale copiilor să formeze un adevărat foc al Duhului. În a doua zi s-au îndreptat cu pașii spre Isus care îi așteaptă pe toți mai ales în clipele de încercare. În a treia zi, cu multă trudă, au descoperit în locurile cele mai ascunse comori și mesaje

"Ne bucurăm că am avut acest prilej de a pune în folosință talanții noștri în binele celorlalți. Atmosfera de aici ne-a ajutat în împlinirea scopului. Ținta noastră, de fapt, este mereu de a ajuta pe cei care ne sunt alături să-și descopere talanții lor, cum să-i fructifice; să-și regăsească strada dacă au pierdut-o; soluții pentru a depăși dificultățile ce se întâlnesc în viață până a-l descoperi pe Cristos, comoara cea mai importantă a sufletului nostru. Și mulțumim părintelui paroh ca ne-a dat posibilitatea să fim de folos" (Pr. Iosif Fechetă).

"Pentru mine a fost o experiență plăcută și, în același timp, distractivă. A fost pentru prima dată când particip la un campus cu mulți copii de vârste diferite. Cel puțin pentru mine a fost ceva frumos. Am învățat foarte mult cum ar fi: jocuri, cântece, dansuri și peste toate să găsim «comoara» ce trebuie căutată. În același timp mi-am făcut și prieteni noi care m-au ajutat în tot acest timp. A fost ceva măreț și frumos în același timp" (Silviu Blaj)

Pr. Daniel Budău


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat