Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus "Secretul fericirii"

La catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, în perioada 7-13 iulie 2008, s-a desfășurat campusul de vară cu tema "Secretul fericirii". La campus au participat în jur de 60 de copii animați de Surorile Providenței, 11 animatori, părintele paroh Iosif Dorcu și părintele vicar Cristian Diac.

Fiecare zi a fost structurată în două părți: formativă (povestea, cateheza, munca în grupuri mici, rugăciunea, diferite laboratoare de activități practice) și recreativă (bansuri, jocuri).

Copiii s-au lăsat conduși de povestea celor patru frați care au pornit în căutarea secretului fericirii. În fiecare zi, depășind probele întâlnite, au învățat să trăiască virtuțile: prudența, dreptatea, tăria, cumpătarea, credința, speranța și dragostea. Secretul fericirii l-au descoperit în fața icoanei Sfintei Treimi: acest secret constă în a ocupa cel de-al patrulea loc la masa Sfintei Treimi. Fiecare dintre noi are un loc în inima lui Dumnezeu.

La acest campus copiii au trăit două experiențe deosebite:

- Pentru a înțelege virtutea tăriei li s-a propus copiilor să meargă pe străzile Iașiului și să întrebe trecătorii ce înseamnă pentru ei a fi tare? Copiii au participat cu mare entuziasm, subliniind la întoarcere credința pe care persoanele întâlnite o au. De fapt majoritatea persoanelor a făcut referință la Dumnezeu explicând tăria.

- Ajunși la virtutea cumpătării, copiii au ales cu bucurie să facă o experiență unică în viața lor: să renunțe la tot ceea ce nu este esențial și să aleagă doar pâinea și apa pentru prânzul acelei zile.

Aceste zile de campus au fost minunate, iar copiii, împreună cu părinții, și-au exprimat bucuria și recunoștința față de Dumnezeu pentru tot binele primit.

Această bucurie a fost exprimată prin spectacolul final, la care a participat și Preasfințitul Petru Gherghel, și sfânta Liturghie de încheiere. Duminică dimineața, în fața catedralei au putut fi admirate multe lucrări de artizanat, de mare frumusețe, realizate, în aceste zile, de copii.

Mai subliniem că aceste zile au fost, cu adevărat, plin de har, de bucurie și de prietenie. Am văzut, în ultima seară, copii foarte triști pentru că s-a terminat campusul!

Sr. Lucia Vârgă și Diana Ciornei


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat