Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Curs de exerciții spirituale pentru tineri

La Centrul de Spiritualitate al Mănăstirii carmelite de la Luncani, jud. Bacău, în perioada 4-8 iulie 2008, s-a desfășurat un curs de exerciții spirituale pentru tineri, având tema: "Ne-am îmbarcat cu sfântul Paul", organizat de Comisia Națională de Pastorală Vocațională Intercongregațională din cadrul Federației Conferința Română a Superioarelor Majore FCRSM. Au participat 25 de tineri din Caransebeș, Iași, Bacău, Roman și București.

Federația Conferința Română a Superioarelor Majore (FCRSM) este un organism care, în cadrul Bisericii Catolice, reprezintă viața consacrată în România.

Tema exercițiilor a fost: "Ne-am îmbarcat cu sfântul Paul" și textele biblice de referință au fost din Faptele Apostolilor cap. 9 și 22.

Acest curs a fost organizat pentru a răspunde invitației Sfântului Părinte care ne îndeamnă pe toți să aprofundăm identitatea creștină în jurul figurii Sfântului Paul, cu ocazia împlinirii a două milenii de la nașterea lui.

La acest curs au participat 25 de tineri (dintre care 6 sunt ortodocși) din diferite regiuni ale țării (Caransebeș, Iași, Bacău, Roman, București).

În timpul acestor exerciții spirituale, tinerii au descoperit cu uimire și entuziasm figura sfântului Paul, un model care poate să ne reprezinte pe noi toți.

Invitația la tăcere a fost o mare provocare, dar și un mare ajutor pentru a se descoperi pe sine și pentru a intra în dialog cu Dumnezeu.

Această experiență a exercițiilor spirituale - potrivit mărturiei tinerilor - i-a ajutat: "să mă gândesc mai mult la Dumnezeu"; "să-mi ascult vocea inimii"; "să mă deschid mai mult orizontului credinței"; "să mă regăsesc"; "să descopăr curajul lui Paul de a merge înainte indiferent de greutățile vieții"; "să descopăr liniștea, dorința de ascultare. Am trăit momente pe care cu greu le voi uita!"; "să găsesc niște răspunsuri"; "să mă gândesc mai mult la viața mea și la rolul pe care îl am în Biserică"; "să ascult mai bine Cuvântul Domnului"; "să înțeleg mai bine ceea ce trebuie să fac în viață"...

Tinerii au apreciat mult colaborarea dintre animatorii care au condus exercițiile și mai ales faptul că aceștia "au transmis viață și nu predici".

Această experiență o vom propune și anul viitor. Toți tinerii interesați sunt așteptați cu drag. Pentru mai multe informații puteți vizita acest sit: www.fcrsm.ro (Pastorala Vocațională).

Sr. Francesca Pratillo, FSP
Sr. Patricia Rediu, CJ


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat