Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Berzunți: Campus "Vara împreună" - 2008

Un grup de copii din Berzunți au participat la campusul "Vara împreună 2008", desfășurat în perioada 1-3 iulie 2008, cu motoul "Mi-e teamă să nu spună că am crescut mare... Vreau să rămân mereu copil ca să mă pot juca toată ziua..." (M.J. Barrie) și deviza "Bucuria mea e jocul", coordonați de animatori și de surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma.

Pe parcursul programului am constatat că nu suntem decât niște "așchii" imperfecte ale perfecțiunii de deasupra noastră, iar imperfecțiunea o ascundem de alții și chiar și de noi înșine, dar până când?

De-a lungul a trei zile, copiii din întreaga comunitate din Berzunți, de vârste și de la școli diferite, înconjurați de animatori și de surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma, s-au întâlnit cu toții în jurul lui Isus.

Activitățile au început în fiecare dimineață în biserică și s-au terminat în școală, unde s-a lucrat simultan pe ateliere: lucru manual, teatru, cântece, dansuri și jocuri sportive. Aici s-au împletit: arta (care este un semn al infinitului unde se găsi marele adevăr) și jocul (înseamnă a acționa la modul efectiv, a deprinde primele reguli sociale, a te integra într-o ordine în care trebuie să te obișnuiești).

Demult am uitat să ne mai jucăm, să ne învățăm copiii să se joace și nu suntem conștienți că prin joc copilul își dezvoltă personalitatea și se face util, descoperă lumea și pe sine, reprezintă modul de a-și arăta voința.

O experiență nouă, cu multe emoții, sub titlul "Amintiri din copilărie", a reușit să transmită mesajul părinților: să învețe copiii să se joace, să planteze un cireș, fiecare în curtea sa, pentru a nu păți ca Nică; să-și responsabilizeze copiii.

În ultima zi a campusului ne-am bucurat de o drumeție la mănăstirea de rit ortodox "Sf. Sava", din localitatea Buda, în apropierea satului Berzunți.

În aceeași zi, seara, părinții au avut prilejul de a admira ceea ce copiii au învățat și au practicat în aceste zile de campus.

Ne bucurăm de acest program și avem speranța că acesta să fie un început, iar școala a devenit locul de formare a unor atitudini și credințe, iar prin conștiința religioasă reușim să ne înălțăm spiritual.
 

Înv. Vasilica Moghior


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat