Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pralea: Campus de vară pentru copii din Bacău

Ca în anii precedenți, o dată cu intrarea copiilor în vacanța de vară, a avut loc la Pralea un campus de vară destinat copiilor din Parohia "Sf. Petru și Paul" din Bacău având ca moto: "Pe urmele sfântului Paul". Ediția de anul acesta a campusului s-a derulat în perioada 30 iunie - 5 iulie 2008, la Pralea. Cei peste 140 de copii au fost însoțiți de 15 animatori, două surori și de pr. Alfons-Eugen Zelionka și pr. Petrică Dorcu.

În fiecare zi au avut loc concursuri pe grupe, jocuri, dansuri, cântece, celebrarea Liturghiei și nu au putut să lipsească drumețiile. Copiii s-au întrecut în întreceri sportive, în modelaj, pictură, chiar și în confecționarea de suveniruri. Atât cei mai mici participanți cât și cei mai mărișori au petrecut seara cu frumoase dansuri pe diverse ritmuri muzicale (de la cele populare și până la cele ușoare).

O surpriză a campusului de la Pralea a fost prezența pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, care a fost asaltat de copiii entuziaști și energici și invitat la diferite jocuri. Participanții la campus se cunosc între ei, învață cum să se apropie de Dumnezeu prin unitate și se destind, prin intermediul jocurilor cu animatorii.

Pentru ca să fie pe măsura așteptărilor copiilor și părinților, organizatorii au avut grijă ca participanții să descopere o nouă lumină care să îi conducă spre o prietenie mai strânsă cu Isus și cu aproapele.

Aceste zile le-au dăruit copiilor entuziasmul și dorința de a cunoaște ce este cu adevărat prietenia și încrederea, bucuria de a te sacrifica și a te dărui aproapelui.

Momentul central al fiecărei zile a fost sfânta Liturghie celebrată în capela din Casa Tineretului "Don Bosco", acolo unde am fost cu toții cazați.

În ultima zi am fost încântați de prezența părintelui misionar Isidor Mârț care a venit cu mult entuziasm și ne-a dat o mărturie vie a credinței și experienței misionare. Mai ales în contextul în care copii au aprofundat călătoriile misionare ale sfântului Paul.

Campusul s-a încheiat, dar bucuria de a fi împreună a rămas ca o dorință profundă în inima tuturor copiilor. Mii de mulțumiri tuturor acelora care au contribuit la realizarea acestor zile minunate. Copii vă îmbrățișează pe toți și vă invită să mergem împreună: "Pe urmele Sfântului Paul".

A consemnat Iancu Tiberiu, animator


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat