Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Alegerea noului ministru provincial

Pr. Emilian Cătălin a fost ales joi, 3 iulie 2008, noul ministru provincial al Provinciei Ordinului Fraților Minori Conventuali din România în cadrul Capitulului provincial electiv care se desfășoară la Roman, în amfiteatrul Institutului Teologic Franciscan. La alegerea noului ministru provincial au participat 194 de frați cu profesiune solemnă dintr-un total de 211 frați cu drept de vot. Capitulul provincial ordinar din 2008 se desfășoară în următoarele perioade: 30 iunie - 5 iulie 2008 și 1-6 septembrie 2008.

După celebrarea sfintei Liturghii prezidată de ministrul general pr. Marco Tasca, sesiunea alegerii noului ministru provincial s-a deschis la ora 10.10 cu imnul Veni, Creator Spiritus, după care secretarul capitulului a făcut apelul fraților cu drept de vot din care a rezultat a fi prezenți 194 din 211 frați cu drept de vot. Conform prevederilor Directoriului pentru celebrarea Capitulului provincial au fost aleși doi scrutatori dintre studenții Institutului Teologic de la Roman, care au făcut vot de a citi corect buletinele de vot și de a ține secret vreo eventuală recunoaștere de scris.

În temeiul prevederilor acestui Directoriu, frații cu drept de vot au jurat că vor alege în conștiință persoana considerată cea mai potrivită pentru slujirea de ministru provincial. După primul tur de scrutin frații cu drept de vot l-au ales ca ministru provincial pe fr. Emilian Cătălin care a întrunit majoritatea absolută de voturi exprimate și care a acceptând această slujire a fost confirmat în funcție de ministrul general Marco Tasca.

După aplauze prelungite, frații s-au întrunit în capelă unde au intonat imnul de mulțumire Te Deum. Au urmat apoi promisiunile și jurământul noului ministru provincial, îndemnurile din partea ministrului general și îmbrățișarea fraternă a noului ministru provincial de către frații prezenți.

Pr. Emilian Cătălin, originar din Bălușești (NT), s-a născut în ziua de 23 martie 1976, la Roman. După ce a obținut bacalaureatul la Seminarul Liceal Franciscan din Roman, și-a continuat studiile la Institutul Teologic Franciscan din aceeași localitate și a obținut licența în 2001. La 28 iunie 2002, a fost hirotonit preot și, între 2001-2004, a făcut parte din echipa formativă a Seminarului Liceal Franciscan din Roman. În Capitulul ordinar din anul 2004 a fost ales membru al Definitorului provincial și numit apoi director al Liceului "Sf. Francisc de Assisi" din Roman. În anul 2007, a absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași (profilul socio-psiho-pedagogie).

Informații preluate și adaptate după www.ofmconv.ro


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat