Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Campus "Vara împreună" 2008

Grupul de simpatizanți ai Acțiunii Catolice împreună cu surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma, au organizat, în perioada 20-23 iunie 2008, la Târgu Ocna, un campus estiv cu tema "Amintiri din copilărie" pentru copiii romano-catolici din oraș: începând de la grădiniță până la clasele I-VIII. Deși s-au înscris numai 18 copii s-au prezentat 40 de copii.

În cele patru zile de campus copiii s-au amuzat de peripețiile lui Nică și de limbajul specific plaiurilor humuleștene participând la scenetele de teatru: "La urat", "La cireșe", "Pupăza din tei" și la "La scăldat". Copiii și-au ales rolurile în scenete și s-au întrecut în a fi actori. La sfârșitul fiecărei scenete s-a analizat comportamentul lui Nică și s-au scos în evidență valori ca: prietenia, corectitudinea, respectul față de oameni și de natură, ascultarea față de părinți.

Programul a continuat cu cateheze, dansuri, cântece, lucruri manuale, jocuri și vizionarea filmului "Amintiri din copilărie".

Jocurile sunt cele mai îndrăgite de copii, pentru că sunt active, le antrenează spiritul competitiv, îi amuză și îi provoacă pe copii să învețe să se ierte și să accepte o înfrângere.

La atelierul de lucrări manuale copiii și-au făcut din diferite materiale fel de fel de brățări de la cele mai simple la cele mai complicate modele, iar cei mici au colorat personaje din poveștile îndrăgite de ei.

Dansurile învățate au fost valorificate într-un mic spectacol în curtea parohiei, ce a avut loc duminica, 22 iunie, după sfânta Liturghie de la 10.30, animată de cântecele copiilor. În aplauzele părinților, în timpul spectacolului copiii au fost tare simpatici și s-au distrat de minune.

Surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat