Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Horlești: Campus pentru tineri

Unui grup de șapte tineri din Parohia Horlești le-a fost dedicat campusul de formare desfășurat în perioada 17-21 iunie 2008 la Luncani, Faraoani și Bacău, sub conducerea directă a părintelui vicar Eduard Patrașcu și susținerea parohului comunității horleștene, pr. Petre-Antica Domenic-Felician.

Marți, 17 iunie, tinerii din Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Horlești se îndreaptă spre Luncani la mănăstirea complexului carmelit. Acolo sora Cristina împreună cu părintele Edi ne-au explicat scopul venirii noastre la acest campus. Am răspuns la câteva întrebări și am vorbit despre icoana din acea biserică.

Am plecat spre Faraoani plini de entuziasm, știind ce ne așteaptă. Ajunși în Faraoani, mergem la biserica și participăm la Rozariu și la sfânta Liturghie. Impresionați de biserica din Faraoani, stăm puțin și o admirăm.

A doua zi, avem parte de o zi de formare pe tema "Fericirii care vine din generozitate și angajare", ținută de pr. vicar Edi.

Joi ne îndreptăm spre Bacău la Oratoriul "Maria Bambina". Acolo o întâlnim pe sora Silvia, persoană ce emană o bucurie pe care nu o poți refuza. Ni se explica ce trebuie să facem ca animator și cu câtă grijă să te porți cu copiii.

La fel și vineri, sora Silvia ne spune să venim la izvorul lui Isus și să ne băgăm fața, pentru a ne purifica.

După aceasta ne pregătim pentru a cânta imnurile compuse de echipe. Juriul decide să câștige echipa cu nr. 4. Apoi toți animatorii încercăm să învățăm bansurile.

Apoi toți participăm la Liturghia de încheiere a campusului de formare.

Ramona Bordaș

* * *

Impresii

"Campusul care a fost organizat în Bacău mi-a lăsat o impresie bună, am învățat multe lucruri noi pe care nu le știam. Pentru mine acest campus a însemnat o nouă experiență prin care am trecut sau o nouă etapă din viața mea" (Mădălina Iojan).

"De când am fost numită animatoare, mă simt mai plină de viață și dispusă să dau totul pentru ca toți copiii să vadă în mine un educator bun, nu un dușman ce le vrea răul. Pentru mine, zilele petrecute în campusul din Bacău mi-au îmbogățit cunoștințele. Acest campus este de neuitat pentru mine, deoarece este prima experiență de acest fel din viața mea" (Giorgiana Iojan).

"Scopul acestui campus a fost acela de a învăța să ne învingem frica, conștienți de iubirea infinită a lui Dumnezeu pentru ca noi să depășim cu bine momentele în care dorim să ne ascundem, să ne interiorizăm, din cauza faptelor și sentimentelor noastre precum și a celor din jurul nostru care caută să ne înjosească; astfel reușim să trecem peste aceste momente și să nu mai încercăm să ne ascundem de faptele noastre și de cei din jurul nostru, să nu ne fie rușine de noi și de opiniile noastre, vom cunoaște o nouă viață, una plină de fericire" (Eduard Ferenț)


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat