Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (World Vision România): Invitație la întâlnire consultativă creștină

World Vision România - Biroul lași organizează, la Hotelul Astoria din Iași, în zilele de 26 și 27 iunie 2008, întâlnirea consultativă: "Iași: Misiune urbană și strategii de combatere a sărăciei" între Bisericile si organizațiile cu caracter creștin din Iași.

Scopurile acestei întâlniri sunt următoarele:

  • de a prezenta care este rolul nostru în cadrul comunității;

  • de a găsi modalitățile prin care putem dezvolta relațiile dintre noi;

  • de a acționa împreună pentru a construi o strategie privind orașul lași, în vederea ajutorării comunității si pentru combaterea sărăciei sub toate formele sale.

Se propune identificarea cauzelor sărăciei din orașul și județul lași, problemele cele mai mari cu care ne confruntăm, precum și posibilele resurse pe care le-am putea utiliza pentru a soluționa problemele și acoperi nevoile din această zonă a țării.

Sunteți invitați, așadar, să vă alăturați acestui demers, care se dorește să fie un moment special dedicat dialogului, discuțiilor și schimbului de experiență în ceea ce privește misiunea creștină urbană.

Se dorește să se afle de la dumneavoastră care sunt problemele cu care vă confruntați în activitatea de slujire a celor care se află în nevoie, pentru a explora posibile căi de colaborare pentru viitor.

Program:

  • Joi, 26 iunie: 8.30-13.00;

  • Vineri, 27 iunie: 8.30-13.00.

Locația: Hotel Astoria, Iași, sala "M. Eminescu".

*

Agenda conferinței:

Joi, 26 iunie, de la ora 8.30 la ora 14.00, la Hotel Astoria:

• A descoperi cine suntem noi ca indivizi creștini, noi ca Biserici și organizații creștine ce își desfășoară

activitatea în lași și pentru a descoperi istoria noastră unici;

• A descoperi de ce ne aflam aici. Care sunt nevoile actuale ale Iașului, care sunt resursele disponibile care pot fi mobilizate pentru a răspunde acestor nevoi;

• A descoperi care este viziunea noastră. Ce speranțe și dorințe comune împărtășim pentru viitorul Iașului? Cum putem construi relații de încredere între noi și cum am putea răspunde cel mai bine nevoilor orașului nostru?

• Sesiunea de dimineață, cuprinsă în intervalul orar 8.30-10.30, va cuprinde o prezentare și discuții conduse de dr. Jon Sharpe asupra scopului acestei întâlniri consultative, asupra rolului orașelor din perspectivă creștina, asupra modului în care putem asculta nevoile orașului și ale Bisericii și cum putem învăța unii de la alții pentru a răspunde acestor nevoi;

• Cea de-a doua sesiune a dimineții, cuprinsă în intervalul orar 10.30-12.30, va cuprinde o prezentare susținută de Magda Cămănaru, din partea Organizației World Vision, despre nevoile curente și provocările sărăciei în lași, statistici, mijloacele aflate a îndemâna noastră precum și semnele pozitive care se întrevăd în acest moment;

• Începând cu ora 12.45 se va servi prânzul. Costul mesei va fi asigurat de către organizatori!

Joi, 26 iunie, de la 14.00 la ora 17.00 ne vom deplasa de la Hotel Astoria pentru a face un tur al câtorva organizații ce își desfășoară activitatea în lași.

• Astfel vom avea ocazia de a face o excursie împreună prin orașul nostru și totodată șansa de a discuta despre cele văzute și învățate referitoare la nevoile Iașiului despre ceea ce simțim că trebuie să facem în legătură cu acestea.

• Vom finaliza acest tur la sediul organizației World Vision - Biroul lași unde vom avea un moment special în cadrul căruia vom avea posibilitatea de a împărtăși impresii și păreri, in legătură cu cele văzute și auzite pe parcursul întregului tur.

Transportul va fi asigurat de către organizatori!

Vineri, 27 iunie, ne vom întâlni din nou de la ora 8.30 la ora 13.00 în aceeași locație pentru o nouă sesiune de discuții și prezentări. Vom discuta despre:

• Ce am auzit și ce am învățat in timpul ultimelor sesiuni de pe parcursul întregului tur?

• Vom discuta, de asemenea: Care este abordarea noastră strategică viitoare din punct de vedere creștin?

• Pe viitor, cum am putea face ca viziunea noastră să devină o realitate? Am dori să creăm împreună un plan pentru un dialog și o colaborare mai eficientă privind nevoile Iașului și de a transmite mesajul cooperării și reconcilierii în asentimentul comunității creștine;

• Această sesiune va include o prezentare a părintelui Mihai Pavel, din partea Organizației World Vision despre provocările sărăciei spirituale și despre nevoia de reconciliere, în vederea unei mai bune serviri a celor săraci;

*

Moderator:

Dr. Jon Sharpe este director executiv la "Seattle Pinnacle Forum" în Seattle, SUA, un grup care dezvolta parteneriate cu organizații pentru a descoperi împreuna pasiunea și viziunea lor înainte de a face parte din Seattle Pinnacle Forum, dr. Sharpe a fost fondatorul și directorul executiv internațional al Center for Global Urban Leadership în perioada 2006-2003.

Anterior activității sale din comitet, dr. Sharpe avut un rol important în redefinirea și dezvoltarea Universității Bakke Graduate din Seattle, universitate în care dr. Sharpe a deținut numeroase funcții precum: vicepreședinte al Academic Affairs, director al Doctoral Studies și profesor al Global Urban Studies.

De asemenea, dr. Sharpe a facilitat organizarea unor inițiative de leadership, organizând întâlniri consultative, summit-uri și expuneri publice ale diferitelor domenii de activitate. În prezent, dr. Sharpe înființează forum-uri care să aibă drept de decizie cu impact asupra diferitelor sfere de influență. Susține consultări publice cu caracter internațional. în anul 200 6 a fost co­autor împreună cu dr. Ray Bakke,al lucrării "Street Signs: a New Look at Urban Ministry", lucrare în care adresează un îndemn întregii populații de a se implica în procesul de transformare. În această lucrare, dr. Sharpe afirma: "Transformarea la nivel de leadership este vitală dacă ne dorim să vedem oameni, locuri și sisteme transformate în bine".

*

Pentru detalii de ordin organizatoric, persoana de contact este Simona Stratulat, la sediul organizației: World Vision România - Biroul lași, din Str. Armeană, nr. 4, la numărul de telefon: 0232/254637 sau pe adresa de e-mail: Simona_stratulat@wvi.org.


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat