Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Mir 2008

Aflat în mijlocul comunității din Padova, Preasfințitul Aurel Percă l-a invocat pe Duhul Sfânt să reverse darurile sale asupra celor 16 candidați la sfântul Mir duminică, 8 iunie 2008, în cadrul sfintei Liturghii celebrate la ora 10.00.

Cu această ocazie Excelența sa a avut și posibilitatea de a întâlni pe lângă comunitatea din Padova și o parte a comunității române din Verona, întrucât 11 dintre candidați proveneau din această comunitate. Au concelebrat: pr. Ionel Jicmon, responsabilul comunității române din Padova, pr. Daniel Mărtinaș, responsabilul comunității române din Verona, pr. Ciprian Ghiurca, pr. Ciprian Sava, colaboratori pentru comunitatea din Padova și pr. Claudiu Iștoc, director al Centrului Misionar Diecezan Iași.

Participarea a fost foarte numeroasă și trăită cu mare entuziasm din partea tuturor. După sfânta Liturghie, Preasfințitul a avut ocazia, la o agapă frățească, să discute cu o parte a credincioșilor care trăiesc și muncesc la Padova sau Verona. Deși departe de casă și de cei dragi, aceștia nu și-au pierdut identitatea, credința și valorile primite, așa cum mulți cred și afirmă, iar unii dintre ei chiar și-au exprimat dorința de a se reîntoarce în țară.

Tot duminică, 8 iunie, la ora 12.15, Preasfințitul și părinții concelebranți au avut marea bucurie de a concelebra la bazilica "Sfântului Anton" o Liturghie solemnă împreună cu toate comunitățile catolice de diferite naționalități, însoțite de păstorii lor sufletești din Padova. În cadrul omiliei, PS Aurel, celebrant principal, a scos în evidență faptul că sfântul Anton, asemenea nouă emigranților, a venit din Portugalia și și-a desfășurat ministerul apostolic pe aceste meleaguri, departe de casă și de cei dragi, ducând cuvântul lui Dumnezeu mai ales celor săraci și disprețuiți. La fel și noi avem datoria de a mărturisi credința primită de la strămoșii noștri acolo unde trăim sau lucrăm.

Pr. Ionel Jicmon


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat