Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Ziua Copilului

Centrul Local din Parohia Pildești a sărbătorit Ziua Copilului în două momente diferite: duminică, 1 iunie, la Pildești, și sâmbătă, 7 iunie 2008, în Parohia Izvoare (Bacău).

Peste patru sute de persoane, în cea mai mare parte copii, s-au bucurat timp de două ore de o frumoasă manifestare culturală, artistică și ludică duminică, 1 iunie 2008. Spectacolul a avut loc la căminul cultural al satului, mereu pus la dispoziție de către Primăria Cordun. Protagoniștii acestui spectacol au fost doisprezece tineri, lideri cercetași, frumos îmbrăcați în clovni. Trupa a fost coordonată de Leonard Mîrț, șeful centrului de cercetași din Pildești, și de Ciprian Chelariu.

Ne-am bucurat și de o frumoasă colaborare a grupului de dansatori de la Școala Generală din Pildești, condus de doamna învățătoare Zaharia.

Al doilea moment a avut loc sâmbătă, 7 iunie 2008, când copii din Pildești, coordonați de un grup de lideri cercetași, au participat la "Sărbătoarea Copiilor" organizată de Oficiul pentru Tineretului, Copiilor și Asociațiilor din cadrul Episcopiei Romano-Catolice Iași în Parohia Izvoare - Bacău. Programul zilei a fost foarte variat și pe placul copiilor. La ora 11.00 a avut loc sfânta Liturghie pontificală, prezidată PS Petru Gherghel, păstorul diecezei, și concelebrată de un număr mare de preoți, implicați în pastorația copiilor și coordonați de pr. Felix Roca, responsabilul Oficiului pentru Pastorația Tineretului, Copiilor și Asociațiilor. Peste 3000 de copii din aproape 100 de parohii din toată Moldova au trăit cu mare bucurie acest moment religios care s-a axat pe motoul "Duhul Sfânt este puterea mea".

După programul de la Izvoare, grupul de cercetași de la Pildești a vizitat Planetariul din Bacău. La ora 15.30, Maria Vela, cu mare căldură și competență ne-a primit și ne-a arătat minunile planetei noastre și eforturile oamenilor de știință pentru a descoperi secretele universului. Am rămas uimiți când am ajuns la sala de proiecție unde am văzut frumusețea boltei cerești în timpul nopții. Îi mulțumim pentru că a pus în sufletul nostru încă o picătură în plus pentru a fi curajoși în a "cunoaște și a iubi natura", cum ne spune legea scout, și de a ajunge la Dumnezeu, creatorul a toate, prin minunile lăsate de el peste tot.

Cu bucurie în suflet și cu recunoștință către cei care ne-au ajutat să ne simțim bine, ne-am întors acasă după atâtea ore de fericire.

Terminăm această cronică cu un călduros "La mulți ani!" de ziua copiilor noștri care, așa cum a spus PS Petru Gherghel la sfânta Liturghie de la Izvoare, sunt ca niște "porumbei ai păcii și ai iubirii, prin puterea primită de la Duhul Sfânt".

Liderii cercetași și fr. Jesus Sagredo


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat