Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cercetașii au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului

Ziua Copilului (1 iunie) este ziua în care se celebrează miracolul nașterii, miracolul purității, dar și întoarcerea la inocență. Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, pitic sau voinic, are voie să se simtă copil... și chiar este necesar ca măcar o data pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat, să ne aducem aminte de părinți și să simțim că bucuria jocului înflorește în inimile noastre.

Cercetași din mai multe parohii din Moldova au organizat sau participat duminică, 1 iunie, la liturghii dedicate copiilor și, mai apoi, la evenimente recreative.

Activitățile la Parohia "Sf. Nicolae" Bacău au început cu Liturghia de la ora 12.00 urmată de un microrecital al copiilor de la Școala de Artă din Bacău. Apoi, în piațeta din fața bisericii "Ss. Petru și Pavel", s-a continuat cu dansuri, jonglerii, ateliere de pictură, desen pe asfalt, origami, poze cu fața de clovn ș.a. Atmosfera care s-a creat i-a atras pe copii să participe până la sfârșitul programului precum și faptul că au putut să meargă pe la ce ateliere au vrut, chiar și jocurile și dansul. Un rol important l-a avut și prezența trupei de clovni a salezienilor.

La sfârșit copiii au primit tort și suc, iar cei care au rămas până la spartul târgului au primit jucării ca recompensă pentru fidelitate. La aceste activități au participat și cercetași și tineri din Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Nicolae Bălcescu Bacău, în cadrul proiectului "Cercetași, implicar(t)ea!" fiind una din activitățile de socializare a copiilor. Au participat 29 de copii, de la centrul de zi "Casa Yana" din Bălcescu și cercetași (făcând parte din ramurile de vârstă lupișori "7-10 ani" și temerari "10-14 ani") ajutați fiind de trei exploratori (tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani). "Atmosfera a fost veselă și adaptată pentru copiii de toate vârstele, chiar și pentru cei foarte mici. Copiilor le-a plăcut foarte tare și asta contează cel mai mult. Au fost ținuți tot timpul în priză", menționează Florentina Budău, lider la ramura exploratori.

Întreaga activitate a fost încununată de fericire prin salutul adus de PS Petru Gherghel copiilor.

La Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, cercetașii au organizat un spectacol la Căminul Cultural oferindu-le copiilor prilejul de a se bucura de ziua lor. Curiozitatea și dorința copiilor de a câștiga premiile oferite la tombolă, precum și atmosfera plăcută și gazdele primitoare, i-a făcut pe copii să participe la tot programul. "Spectacolul cu siguranță a plăcut atât copiilor, cât și părinților și bunicilor. Aș putea spune că pentru comunitatea din Pildești a fost o plăcere duminicală de care fiecare a vrut să se bucure din plin" consemnează Evelina Mirt, explorator. "Drept dovadă stă faptul că am avut peste 400 de bilete vândute".

Cercetașii din Parohia "Nașterea Sf. Fecioare Maria" din Hălăucești au organizat în curtea bisericii, pentru copiii participanți, o oră de concursuri cu premii. Au sărit cu sacul, legați la picioare au fugit în sincron, au avut ștafete cu mingea, toate aceste activități putând să se regăsească într-un singur cuvânt: joc.

Același gen de concursuri au avut loc și la Parohia "Sf. Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț. "Un moment plăcut pentru mine a fost în timpul Liturghiei: la ofertoriu s-a oferit o inimă mare pe care erau trecute numele copiilor, simbolizând iubirea pusă la dispoziția lui Dumnezeu" menționează Ioana, lider la cercetașii din parohie. După Liturghie, copiii au susținut un recital de cântece îmbrăcați în îngerași, urmat de provocări și tombolă cu premii.

Da, 1 iunie nu este un "eveniment" de neglijat... Și vă îndemn, cu mare drag... măcar de 1 iunie, Ziua Copilului, fiți încă o dată copii!

Alin Pascaru


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat