Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Surorile Providenței): Profesiune perpetuă

Trei surori din comunitatea Surorilor Providenței din Iași: sr. Maria Mărtinaș (Adjudeni), sr. Lidia Scripcaru (Nicolae Bălcescu) și sr. Mihaela Horvat (Cacica) au depus profesiunea perpetuă duminică, 18 mai 2008, în cadrul Liturghiei de la ora 10.30, în capela "Sfânta Familie" a comunității.

La începutul Liturghiei, surorile au intrat în procesiune însoțite de părinții lor, de sr. Ester Leghissa, superioară generală, de sr. Michelina Bettega, de preoții participanți și de PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, care a prezidat celebrarea euharistică.

Alături de familiarii și rudele surorilor au participat și numeroși alți credincioși.

Am avut și deosebita bucurie de a avea în mijlocul nostru două surori reprezentante ale provinciei din Italia, care au dorit să trăiască împreună cu noi acest eveniment. Cu toții am fost martori ai alianței de iubire pe care Dumnezeu a încheiat-o cu aceste surori.

Surorile care au depus profesiunea au terminat o perioadă de formare în care, călăuzite de lumina și înțelepciunea Duhului Sfânt, au fost însoțite și ajutate să aprofundeze, să asimileze și să interiorizeze viața spirituală și misiunea Surorilor Providenței. Acum, plăsmuite și formate de puterea carismei părintelui Alois, au răspuns cu generozitate și bucurie chemării consacrând viața lor lui Dumnezeu și slujirii fraților.

Episcopul, în cadrul omiliei, având prezente lecturile proprii din solemnitatea Sfintei Treimi și momentul profesiunii pe care-l trăiau surorile, vorbind despre iubirea și fidelitatea lui Dumnezeu față de omenire, a subliniat în mod deosebit iubirea fidelă pe care Dumnezeu o are față de fiecare om. Dumnezeu rămâne veșnic fidel și iubitor fiindcă imutabilitatea și veșnicia sunt caracteristicile prin care se deosebește. Pe temelia acestei iubiri fidele și nestrămutate a invitat surorile să clădească viața lor de consacrare pentru a răspunde zilnic cu iubire și dăruire chemării primite.

Dumnezeu să copleșească aceste surori cu harurile sale și să le călăuzească în viața de zi cu zi pentru ca, după exemplul fondatorului nostru, sfântul Alois Scrosoppi, prin trăirea carității să fie un semn al Providenței în mijlocul fraților, să fie în lumea de astăzi "icoană a lui Cristos" așa cum le-a îndemnat PS Anton Coșa.

Surorile Providenței Iași


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat