Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cacica: Pelerinajul bolnavilor și al personalului medical

Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la apariția Maicii Domnului la Lordes, Oficiul pentru Pastorația Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice Iași în colaborare cu Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu" al Centrului Diecezan Caritas Iași, Acțiunea Catolică, Sanctuarul de la Cacica, Oficiul pentru Pelerinaje și Parohiile diecezei de Iași au organizat în ziua de 13 mai 2008, un pelerinaj special al bolnavilor și al personalului medical, la Sanctuarul marian de la Cacica.

S-au îndreptat către sfânta Fecioară Maria pelerini din toată dieceza: Iași, Roman, Bacău, Onești, Huși, Butea, Adjudeni, Tămășeni, Barticești, Galbeni. Cei care au participat la acest pelerinaj, îndeplinind condițiile cerute, au dobândit indulgența plenară.

Programul a fost următorul: 9.30-10.00: Sosirea pelerinilor; 10.00: Ritualul de primire solemnă a pelerinilor și celebrarea penitențială; 10.30: Recitarea sfântului Rozariu urmat de rugăciuni speciale către sfânta Fecioară pentru bolnavi; 11.00: Sfânta Liturghie pontificală urmată de adorația euharistică și binecuvântarea cu sfântul sacrament; 13.00-14.00: Prânzul; 14.00: Calea sfintei cruci; 15.00: Plecarea spre case.

Liturghia a fost prezidată de către episcopul auxiliar Aurel Percă împreună cu părintele Romuald Bulai, paroh al Sanctuarului de la Cacica, părintele Mihai Budău, director executiv al Centrului Diecezan Caritas Iași și responsabil al Pastorației Sanitare al Episcopiei Romano-Catolice Iași, și alți aproximativ treizeci de preoți din întreaga dieceză care au fost însoțiți de numeroși pelerini.

Mulțumim comunității din Cacica pentru tot sprijinul acordat pentru buna desfășurare a pelerinajului dar, mai ales, pentru pregătirea agapei frățești de care cu toții ne-am bucurat din plin. Mulțumim de asemenea medicilor prezenți, cât și Serviciului de Ambulanță Suceava care au acordat asistență medicală pe parcursul desfășurării întregii festivități.

Prin Maria la Isus - acesta a fost tema centrală a pelerinajului la Cacica. Ne-am rugat împreună lui Dumnezeu, pelerini din toată dieceza pentru ca prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria să fim vrednici de darul iubirii lui Dumnezeu. Îngenunchind în fața altarului ei să ne dăruim cu totul lui Dumnezeu cu bucuriile și suferințele noastre.

Am fost la Maria să-i dăruim floarea iubirii noastre ca recunoștință pentru tot ce face pentru noi. Ea e calea ce duce spre Fiul ei, Isus, ea e poarta cerului. Ei îi încredințăm viața noastră întreagă și nimic să nu ne pară prea greu pentru a-i cere ajutorul.

Venim, o, Preacurată,
Cu inimi iubitoare
Să-ți punem fiecare,
O floare pe altar.

Antonina Dogariu,
coordonator executiv
al Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu",
Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat