Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut Almanahul Presa Bună 2008

Cea de-a șaisprezecea ediție a Almanahului Presa Bună oferă cititorilor, ca și edițiile precedente, informații, reportaje, interviuri folositoare zidirii vieții spirituale. Materialele preiau sau sintetizează cele mai importante evenimente ale anului 2007. De asemenea, un capitol special este dedicat împlinirii celor trei decenii de păstorire a PS Petru Gherghel 21 februarie 2008.

Materialele de pe paginile acestui almanah în mare măsură au fost publicate pe situl Episcopiei de Iași (www.ercis.ro).

În anul 2007 credincioșii au fost orientați spre Sfânta Scriptură, fiind călăuziți, prin lecturile de la sfânta Liturghie, de Evanghelia după sfântul Luca.

Numeroase evenimente au marcat viața Bisericii în anul 2007. Printre acestea: publicarea câtorva documente: exortația apostolică Sacramentum caritatis, cartea Isus din Nazaret, motu proprio Summorum pontificum, enciclica Spe salvi; vizita Sfântului Părinte în Brazilia și în Austria, întâlnirea de dialog teologic de la Ravenna, centenarul Mișcării Scout, intrarea României în Uniunea Europeană, sfințirile de preoți, continuarea vizitelor canonice, vizitele pastorale în comunitățile de români din străinătate, sfințirile sau inaugurările de biserici, capele, altare sau case (Roman, Capăta, Faraoani, Buhonca, Sascut-Târg, Viișoara, Nicorești, Oțeleni...), Ziua Tineretului (Iugani), Sărbătoarea Copiilor (Răchiteni), pelerinajele la Fatima, Lourdes, Israel, Cacica și Sighetu Marmației, patru sute de ani de la întemeierea Episcopiei de Bacău, vizita în dieceză a unor oaspeți de seamă: ÎPS Edmund Farhat, arhiepiscop de Byblos și nunțiu apostolic de Austria, PS Richardo Fontana, arhiepiscop de Spoleto - Norcia (Italia), ES card. Javier Lozano Barragán, președintele Consiliului Pontifical pentru Pastorația Lucrătorilor Sanitari, Cea de-a III-a Adunare Ecumenică de la Sibiu, centenarul înființării Operei "Don Calabria", inițiativele și activitățile asociațiilor de laici și ale congregațiilor.

Îi mulțumim Domnului pentru tot ceea ce ne-a oferit în anul 2007, iar cei care au lucrat la redactarea almanahului sunt bucuroși că pot să ofere cititorilor paginile care urmează și se roagă ca toate articolele din această publicație să contribuie la apropierea de acela care "este același ieri, azi și întotdeauna".

Pr. Cornel Cadar

* * *

Almanahul Presa Bună 2008
Ed. "Presa Bună", 2008, 14x21 cm, 542 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat