Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Am fost pelerin în Țara Sfântă

Maria Ianău a participat la un pelerinaj în Țara Sfântă, în perioada 29 aprilie - 7 mai 2008. La întoarcerea în România, a dorit să împărtășească și altora impresiile de călătorie.

Am fost pelerin în Țara Sfântă. Și sunt în continuare pelerin pe acest pământ... Fă-mă, Doamne, să nu uit aceste lucruri, să nu uit ceea ce am văzut în perioada 29 aprilie - 7 mai 2008; să port în suflet toate trăirile și emoțiile pe care le-am simțit în aceste zile. Îți mulțumesc că am rezistat, că mi-ai dat curaj și credință ca să continui ceea ce aveam în gând, adică să fiu pelerin pe urmele lui Isus și ale Mariei.

Astăzi este prima zi de când m-am întors în țară și îmi vine foarte greu să pot face o "clasificare" a locurilor sfinte pe care le-am vizitat (nu cred că voi putea face asta vreodată), pentru că fiecare loc are o istorie aparte. Dar sunt totuși două locuri care m-au marcat profund.

Primul este mormântul lui Isus cel înviat. Doamne, după ce am așteptat trei ore să intrăm în Sfântul Mormânt, am stat atât de puțin cu tine acolo, aș fi vrut să te pot atinge, să te țin de mână sau măcar să-ți sărut picioarele, dar, vai, Doamne, unde erai? Mormântul era gol și asta am simțit și eu, un gol imens în inima mea, nu am văzut nimic decât piatra de mormânt care era rece și abia mi-am putut atinge obrazul de acea piatră întrucât cei cu "organizarea" ne-au chemat să ieșim repede afara. Doamne, afară mi-am revenit și am simțit o mare bucurie, știind că într-adevăr ai înviat și ne vei aștepta la sfârșitul lumii în valea lui Iosafat, ca să ne judeci după faptele noastre și atunci, Doamne, te rog să mă alegi în dreapta ta, să mă pot bucura pentru totdeauna de prezența ta!

Al doilea loc a fost la Nazaret, în bazilica "Buna-Vestire", unde cuvântul s-a făcut trup și unde am întâlnit-o pe mama ta, pe mama mea și mama noastră. Acolo am putut să plâng și să mă plâng sfintei Fecioare, pentru tot ce am greșit în viață, să cer ajutor să mijlocească în locul meu, la tine, Isuse, că tu nu o poți refuza, doar este mama ta... și nu în ultimul rând să-i mulțumesc (nu sunt cuvinte) pentru tot ajutorul și toată binecuvântarea cu care mi-ai călăuzit pașii, dar și familia mea.

Îți mulțumesc, Doamne, că alături de mine se afla soțul meu și astfel am putut să reînnoim jurămintele făcute acum 25 de ani, în locul unde tu, Isus, ai făcut, la insistența mamei tale, prima minune la nunta din Cana Galileii, iar în grupul de 55 de persoane s-a aflat și nașa noastră (Teodora), care la fel ca acum 25 de ani, a fost martoră la cununia noastră. Îți mulțumesc, Doamne, pentru toate și, te rog, cheamă cât mai mulți oameni la tine, măcar câteva zile să uite de viața lor zbuciumată pe acest pământ și să caute "în lumea aceasta ceea ce nu aparține lumii acesteia". Amin.

Mulțumiri pr. Cristian Vacaru, ghidul nostru, pr. Ioan Blaj (Nicu) din Republica Moldova și pr. Eusebiu Pișta din Galați, cei care ne-au însoțit pas cu pas pe urmele lui Isus și ale Mariei, în Țara Sfântă.

Maria Ianău


 

lecturi: 49.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat