Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Grup misionar de adolescenți

Grupul Misionar de Adolescenți din Parohia "Sf. Petru și Paul" Traian a luat naștere la 28 octombrie 2007. A fost prima întâlnire a grupului, care a avut loc la grădinița surorilor "Slujitoarele Duhului Sfânt" din Roman. Acest grup misionar a fost creat din inițiativa pr. Tus Mansuetus (misionar verbit) și este sprijinit de Congregația "Cuvântul Divin" (Misionarii Verbiți), de Congregația "Slujitoarele Duhului Sfânt" și de Parohia "Sf. Petru și Paul" din Traian.

Chemarea la o angajare misionară presupune o pregătire constantă și serioasă care se începe chiar de acum. Angajarea misionară nu este numai acțiunea deosebită a Bisericii care trimite misionari în alte țări pentru a da mărturie despre Dumnezeu. Putem fi misionari acolo unde noi trăim.

Scopul acestui grup este de a încerca să trezească în viața adolescenților conștiința că și ei sunt misionari, care acționează în diferite situații: familie, școală, parohie, societate. În acest grup, în care se desfășoară diferite teme și activități, adolescenții încep să învețe diverse lucruri, care pot să-i împingă la o trăire misionară responsabilă. Tema principala acestui an este responsabilitatea. Întâlnirea grupului se desfășoară la fiecare ultima duminică, din luna de la oră 10.00 până la oră 14.00.

Deoarece acest grup misionar este încă la început de drum e nevoie de sprijinul tuturor (nu doar material). Adolescenții noștri vor fi tinerii și oamenii de mâine. De aceea este important să-i educăm să devină oameni buni, dar și creștini buni. Ce înseamnă a fi un creștin bun? A-l mărturisi pe Cristos în situația în care trăiesc. Acest creștin bun este un misionar!

Pr. Tus Mansuetus, SVD


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat