Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tămășeni: Schimb de experiență între copiii ACC

Acțiunea Catolică a Copiilor din zona Roman a organizat un schimb de experiență între copiii din Parohia Tămășeni și Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Roman sâmbătă, 3 mai 2008, la Tămășeni.

S-au implicat în mod direct și responsabil părinții vicari din cele două parohii, pr. Emanuel Bejenaru și pr. Romeo Neculai, și tinerii animatori care s-au dovedit adevărați colaboratori în misiunea educativ-formativă a Bisericii.

Întrunirea a început, după cum se cuvine, cu o rugăciune și un cântec. Părintele Romeo a continuat cu o cateheză ce a urmărit însemnătatea unui comportament creștinesc la școală, în familie, la biserică și, în mod deosebit, în mediul micilor grupuri.

S-a insistat prin diferite întrebări asupra modalităților de a ne alege colegii de grup, de a ne păstra principiile morale în spațiul grupului, de a nu ne lăsa influențați spre lucruri rele, de a-i stimula la acțiuni demne și frumoase pe ceilalți membri ai grupului.

La întrebarea "Cum ne alegem prietenii într-un grup" copiii au răspuns foarte variat. S-a spus, în primul rând, după calitatea sufletească, dacă are o inimă bună. Apoi dacă persoana este sinceră, de încredere, civilizată, dispusă să asculte, să fie înțelegătoare și îngăduitoare. Nu s-a putut să nu se amintească faptul că egoismul, mândria și invidia nu au ce căuta la o persoană serioasă. Însă peste toate, mai spuneau ei, iubirea care se jertfește și iertarea trebuie să guverneze, căci acestea ne apropie cel mai mult de exemplul lui Cristos.

Alexa Ciuraru, responsabilă ACC "Fericitul Ieremia Valahul" din Roman, a expus trei prezentări Powerpoint despre faptul că pe drumul vieții niciodată nu suntem singuri și că trebuie să-i prețuim pe cei de lângă noi, că trebuie să creștem și să ne maturizăm fără prea multă grabă, că Isus trebuie să fie cel mai bun și cel mai de încredere prieten ce nu se cuvine a fi pierdut.

A urmat un moment de destindere la care copiii și animatorii ambelor parohii și-au arătat măiestria mișcării armonioase prin diferite dansuri și o mică scenetă pregătită de cei de la Roman.

Fiind luna mai s-au cântat două cântece mariane și s-a recitat sfântul Rozariu.

Apoi au dansat cu toții câteva momente și după ce vremea s-a mai liniștit puțin s-au organizat jocuri în aer liber. Au ieșit la joacă mai greu, dată fiind vremea răcoroasă și ploioasă, dar apoi nu se mai dădeau plecatului.

A fost o reușită trăire religioasă și recreativă pentru toți copiii.

Pr. Romeo Neculai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 mai: Tămășeni: Schimb de experiență între copiii ACC


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat