Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Procesiunea luminilor

A devenit o tradiție în sânul comunității din Săbăoani ca în lunile dedicate Preacuratei Fecioare Maria, Regina Rozariului, biserica-sanctuar "Regina Sfântului Rozariu" să devină loc de pelerinaj pentru toți cinstitorii ei din Săbăoani și din zona Romanului. Astfel că în ziua de 28 mai 2008, la ora 19.30, s-a celebrat în această biserică o sfântă Liturghie prezidată de PS Aurel Percă, episcope auxiliar de Iași, la celebrare participând și prelatul Albert Holenstein, prieten și susținător fidel al acestui sanctuar, pr. Toma Encuță, paroh al comunității din Săbăoani, precum și un număr de șase preoți și mulți credincioși din Săbăoani și împrejurimi.

La predică, PS Aurel Percă a subliniat faptul că Sfânta Fecioară poate deveni în viața de fiecare zi a creștinului, lumină și călăuză care să conducă la Cristos, Mântuitorul nostru. De asemenea, a oferit și exemple și situații concrete care evidențiază că avem nevoie de Maria, mai ales în situațiile dificile, de suferință, de descurajare.

După distribuirea sfintei împărtășanii, a urmat procesiunea cu lumânări împreună cu statuia Fecioarei Maria în jurul bisericii, statuie purtată de un grup de patru tineri îmbrăcați în costume naționale.

Chiar dacă afară atmosfera parcă era tristă, cerul era înnorat, iar vântul sufla cu o putere deosebită, acest lucru nu i-a împiedicat pe pelerini să înalțe plini de bucurie spre cer cântece mariane și să intoneze într-un unic cor litania lauretană, pentru a implora de la ea ocrotirea maternă.

După această procesiune, toți pelerinii s-au adunat în fața grotei dedicate tot Mariei, Regina Rozariului, unde PS Aurel a mulțumit pelerinilor care au participat la această celebrare mariană, împărțindu-le în același timp și binecuvântarea apostolică.

Pr. Marius Dumea


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat