Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesajul ep. Petru Gherghel pentru Sărbătoarea Copiilor de la Izvoare (Bacău)

Duhul Sfânt este puterea mea

Dragi copii,

În fiecare an la 1 iunie sărbătorim Ziua Internațională a Copilului și, totodată, în prima sâmbătă din această lună, la 7 iunie, dorim ca la nivel diecezan să marcăm evenimentul prin Sărbătoarea Copiilor. Prin această sărbătoare Biserica dorește să arate, încă o dată, cât de mult vă iubește și cât de mult îi prețuiește pe cei care se ocupă, cu atâta dragoste, de creșterea și educația voastră.

Anul acesta Sărbătoarea Copiilor va avea loc în Parohia Izvoare (Bacău), unde vor veni copii din toată dieceza. Vă invit să participați în număr cât mai mare pentru a arăta împreună cât de mult îl iubim pe Isus!

Tema acestei întâlniri este Duhul Sfânt este puterea mea!

Vrem, dragi copii, să îl cunoaștem mai bine pe Duhul Sfânt, pe care Isus ni l-a dăruit la Botez și la Mir și îl revarsă asupra noastră de fiecare dată când avem nevoie. Voi știți că cei mari caută să fie puternici în diferite feluri. De multe ori chiar fac lucruri rele pentru a avea putere. Isus ni-l dăruiește pe Duhul Sfânt pentru ca noi să fim puternici într-un mod diferit: puternici pentru a iubi, pentru a-i ajuta pe ceilalți, pentru a învăța, pentru a-i asculta pe părinți și pe învățători sau pe profesori.

De asemenea, Duhul Sfânt ne face puternici, pentru a trece cu bine peste faptul că părinții, poate, sunt plecați departe, pentru a depăși greutățile de la școală sau pentru a înfrunta multe alte suferințe. Să nu uitați că Isus nu părăsește pe nimeni, niciodată! Duhul Sfânt, pe care nu îl vedem, dar care este prezent în viața noastră, este dovada faptului că Isus ne iubește așa de mult încât nu ne lasă singuri.

Bucurați-vă, dragi copii, că aveți un așa apărător și răspundeți pe măsură acestei iubiri. Nu uitați rugăciunea de dimineață și de seară, înainte și după masă! Participați des la sfânta Liturghie și împărtășiți-vă des! Participați cu bucurie la toate activitățile din parohie și din dieceză ce vă sunt destinate! Fiți prietenoși cu cei care vă înconjoară și căutați să faceți mereu binele!

Vă aștept la Izvoare, împreună cu pr. Felix Roca, responsabil la nivel de dieceză cu activitățile ce vă sunt destinate, cu pr. Andrei Cocianga, parohul comunității de la Izvoare, și cu toți preoții, călugării, călugărițele și animatorii care se îngrijesc de voi!

Vă salut pe toți și vă îmbrățișez cu dragoste!

Petru, episcopul vostru

* * *

Informații detaliate: Izvoare (Bacău): Sărbătoarea Copiilor 2008


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat