Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ploscuțeni (Scout): Stagiu practic pentru pregătirea cercetașilor

La Casa Familiei Kolping din Ploscuțeni - Adjud s-a desfășurat, în perioada 23-25 mai 2008, un stagiu practic pentru pregătirea viitorilor și actualilor lideri de cercetași din Dieceza de Iași. Au participat 22 de tineri cercetași catolici din orașele și satele din Moldova, cu vârsta cuprinsă între 15 si 28 de ani.

Este pentru prima dată când cercetașii catolici participă la acest tip de stagiu, fiind și primii din țară care au participat în ultimii șapte ani la un stagiu practic.

S-au învățat metode de intervenție de prim ajutor, orientare cu și fără busolă, crearea unui meniu pentru tinerii participanți în ieșirile de mai multe zile în natură în conformitate cu nevoile calorice și nutriționale, organizarea, securitatea și desfășurarea activităților în natură.

Obiectivul principal al participanților a fost însușirea acestor abilități pentru a ști cum să le aplice. La rândul lor, participanții îi vor îndruma pe cercetașii din centrele locale proprii în deprinderea abilităților practice cercetășești, din "dragoste către aproapele" (unul dintre cele trei principii după care se ghidează orice cercetaș).

Pentru a lucra împreună și pentru a "mulțumi" satului pentru găzduire, s-a creat un program de animare prin joc a copiilor din localitate. Astfel, duminică, 25 mai, după participarea la sfânta Liturghie, s-a format un mare cerc compus din cei 22 de scoutiști și aproximativ 50 de copii. Cercetașii s-au jucat cu copiii, oferindu-le un zâmbet și distrându-se împreună.

Stagiul a avut ca obiectiv și crearea și întărirea legăturilor cercetășești între actualii și viitorii lideri în vederea colaborării în desfășurarea unor activități și proiecte comune. Participanții au fost tineri din parohiile "Fericitul Ieremia" Bacău, "Sf. Nicolae" Bacău, "Sf. Cruce" Bacău, "Preasfânta Inimă a lui Isus" Nicolae Bălcescu, "Sf. Anton" Iași, "Adormirea Maicii Domnului" Pildești, "Coborârea Sf. Duh" Adjudeni, "Sf. Ana" Lespezi, "Nașterea Sf. Fecioare Maria" Hălăucești, "Înălțarea Domnului" Sagna.

Vrem să învățăm și vrem să dăm mai departe.

Alin Pascaru,
responsabil al Departamentului de Imagine,
Asociația Scout Catolică România


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat