Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna mai

Pe prima copertă a celui mai recent număr al revistei "Lumina creștinului", pe luna mai 2008, anul XIX, nr. 5 (221) este o imaginea pictată a episcopului Anton Durcovici și putem citi motoul de pe stema sa episcopală: "Beatus populus cuius Deus Dominus" (Fericit poporul al cărui Dumnezeu este Domnul) luate din Psalmul 143, versetul 15.

Seria reflecțiilor despre apostolul neamurilor, de la pagina 2, a ajuns la partea a IX-a. La aceeași pagină poate fi citit și mesajul terezian, care poartă titlul "Darurile lui Dumnezeu".

La pagina 3 scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel intitulată "În jurul păstorului dr. Anton Durcovici" evocă figura ilustrului episcop de Iași, martor și martir al credinței.

Rubrica "Actualitatea" de la pagina 5 are în prim plan Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale. Manifestări deosebite vor avea loc și în Dieceza de Iași cu această ocazie. La aceeași pagină se află și topul parohiilor care citesc cel mai mult publicațiile "Lumina creștinului" și "Isus, prietenul copiilor". Mai multe detalii în revistă.

Cardinalul Renato Raffaele Martino, prezent la simpozionul internațional "Omul și piața", găzduit de Institutul Teologic "Sfântul Iosif" din Iași, a acordat revistei noastre un interviu pe care îl puteți citi la paginile 6 și 7. De asemenea, la pagina 7 se poate citi și despre Întâlnirea episcopilor europeni din Țara Sfântă, în perioada 24-30 martie.

"Congres mondial dedicat Divinei Îndurări" este titlul de la pagina 8. Despre acest eveniment deosebit din viața Bisericii, desfășurat la Roma, citiți mai pe larg în revistă.

Vizita papei Benedict al XVI-lea în Statele Unite, în perioada 15-20 aprilie, este de o importanță istorică. Cifre, program, întâlniri, mesaj, toate le întâlniți la pagina 9.

La Nisiporești a avut loc sâmbătă, 29 martie, sfințirea întru preoție a 16 diaconi. Despre aceasta, dar și despre ce "e bine de știut" la pagina 10.

La pagina de istorie, 11, întâlnim un articol biografic conținând exemplul de credință și iubire al păstorului episcop Anton Durcovici, reprezentat și pe coperta acestui număr, de la nașterea căruia se împlinesc 120 de ani la 17 mai 2008.

"Fericitul Ieremia, om al speranței" este articolul de la pagina 12 cu mesajul sfinților. Poezia "Mi-a fost dor... de România" este legată tot de fericitul Ieremia.

"Biblia: între săvârșire și desăvârșire" este reflecția care poate fi citită la rubrica Anul Sfintei Scripturi de la pagina 13.

Articolul de la pagina pentru familii, 14, este intitulat "Nu, ceva nu merge" și vorbește despre curajul de a trece peste micile obstacole ale familiei, care, fiind nerezolvate, pot duce la adevărate drame.

Pentru copii, la paginile 15-16 se află continuarea temelor din Istoria sacră din numărul trecut, iar la pagina 16 sunt prezentate răspunsuri ale copiilor legate de gesturile lui Isus.

Pagina 17, pentru tineri, conține articolul mesajul păstorului diecezei pentru Ziua Tineretului care va avea loc la Bacău duminică, 4 mai.

La paginile 18-19 întâlnim articolul "Puternici fără violență", fiind în același timp și mesajul transmis de formația Gen Rosso care a concertat marți, 25 martie la Bacău. În chenar, la pagina 19, la rubrica "Tablete spirituale" citim despre iertare.

"Vizită în Ecuador" este titlul din pagina 20, dedicată misiunilor. Articolul vorbește despre realitățile din Ecuador și din parohiile păstorite de pr. Bartolomeu Blaj, originar din Dieceza de Iași, care a primit vizita pr. Claudiu Iștoc, director la Centrul Diecezan Misionar și pr. Florin Spătariu, profesor de muzică la Institutul Teologic "Sfântul Iosif".

În cele trei pagini rezervate știrilor, 21-23, găsiți informații despre principalele evenimente din viața Bisericii Universale și a Diecezei de Iași, petrecute în decursul ultimei luni.

La pagina 24 rubrica "În apărarea sănătății" este ocupată de articolul "Sindromul metabolic" și de informații legate de problema sforăitului.

Poșta redacției ocupă pagina 25, iar la pagina 26 ne sunt prezentate noi apariții editoriale și este lansat un concurs ce are ca premiu cartea Italia, țara minunilor euharistice.

La pagina 27 se găsește rebusul "Aparițiile de la Fatima".

Pe ultima copertă a revistei se găsesc imagini cu evenimentele ce au avut loc în Dieceza de Iași în lunile martie și aprilie.

Majoritatea articolelor din revistă pot fi citite și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Vă dorim lectură plăcută!

Maricel Bulai


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat