Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Torreciudad (Spania): Pelerinajul emigranților români

Pentru al treilea an consecutiv, Sanctuarul Maicii Domnului de la Torreciudad (Huesca-Zaragoza) a găzduit pelerinajul familiilor de emigranți români care locuiesc și lucrează în Spania. Evenimentul a avut loc duminică, 27 aprilie 2008.

Cu acest prilej, aproximativ 300 de credincioși, în mare majoritate catolici, dar și ortodocși, provenind din Huesca, Lerida, Madrid, Zaragoza și zonele lor limitrofe, au ales să se unească în cântare și rugăciune, preamărindu-l pe Dumnezeu prin Preacurata Fecioară Maria, Maica Domnului și a noastră, a tuturor.

La ora 13.00, clopotele sanctuarului au sunat îndelung anunțând sosirea pelerinilor și dând început procesiunii în cadrul căreia a fost purtată icoana Maicii Domnului de la Cacica, alături de celelalte două icoane aduse în pelerinajele anterioare (o icoană bizantină provenind din zona Maramureș și icoana Maicii Domnului "Fecioara Unității", patroana românilor catolici din Spania).

Preoții însoțitori ai pelerinilor, pr. Adrian Burcă (Lerida), pr. Sergiu Antal (Madrid) și pr. Paul Budău (Zaragoza) au concelebrat sfânta Liturghie solemnă a pelerinajului care, în armonia acordurilor orgii, a umplut sanctuarul de ecoul frumoaselor cântări religioase românești închinate cu precădere Maicii Domnului și Învierii Domnului.

După ce au servit un prânz frugal, la umbra, printre copacii din preajma sanctuarului, la ora 17.00 pelerinii s-au adunat din nou în biserică pentru a o lăuda pe Maica Domnului prin rugăciunea sfântului Rozariu și pentru a primi binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament.

Făcând cale întoarsă spre casele lor, pelerinii români s-au întors cu inimile pline, radiind de bucurie și de mulțumire sufletească, manifestând dorința ca, în eventualitatea în care anul viitor vor mai fi în Spania, cu siguranță vor răspunde pozitiv la apelul pe care Maica Domnului îl face tuturor fiilor săi din Spania și nu numai.

Pr. Paul Budău


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat