Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Editura "Presa Bună": Au apărut noi documente

La Editura "Presa Bună" au apărut documentele "Comuniune și slujire. Persoana umană creată după chipul lui Dumnezeu" și "Consecințele ecleziologice și canonice ale naturii sacramentale a Bisericii".

Comuniune și slujire. Persoana umană creată după chipul lui Dumnezeu

Documentul "Comuniune și slujire. Persoana umană creată după chipul lui Dumnezeu", cu numărul 59, a fost redactat de Comisia Teologică Internațională și a apărut la Editura "Presa Bună" în traducerea pr. Lucian Farcaș.

Reflecțiile pe care le conține documentul pun împreună principalele elemente ale antropologiei creștine și unele elemente ale eticii și ale teologiei morale, așa cum sunt puse în lumină de către teologia despre imago Dei.

"Suntem pe deplin conștienți de amploarea problemelor tematice pe care am încercat să le abordăm aici, însă oferim aceste reflecții pentru a ne aminti cititorilor noștri cât de imensă este puterea explicativă a teologiei despre imago Dei, tocmai pentru a reafirma adevărul divin despre univers și despre semnificația vieții umane", spun autorii.

Discuțiile generale preliminare au avut loc în cadrul numeroaselor întâlniri ale subcomisiei și în timpul sesiunilor plenare ale Comisiei Teologice Internaționale, ținute la Roma din anul 2000 până în anul 2002. Textul prezent a fost aprobat în formă specifică, având votul scris al comisiei, și a fost prezentat președintelui său de atunci, card. Joseph Ratzinger, prefectul Congregației pentru Doctrina Credinței, care a dat aprobarea în vederea publicării.

Consecințele ecleziologice și canonice ale naturii sacramentale a Bisericii

Documentul "Consecințele ecleziologice și canonice ale naturii sacramentale a Bisericii", cu numărul 60, a fost redactat de Comisia Mixtă Internațională pentru Dialog Teologic dintre Biserica Catolică Romană și Biserica Ortodoxă și a apărut la Editura "Presa Bună" în traducerea pr. Mihai Pătrașcu.

Textul documentului a fost discutat și aprobat în unanimitate de membrii Comisiei Mixte Internaționale pentru Dialog Teologic dintre Biserica Catolică Romană și Biserica Ortodoxă, în timpul celei de-a X-a sesiuni plenare a comisiei la Ravenna (8-14 octombrie 2007).

Prima parte tratează despre fundamentele conciliarității și autorității. A doua parte vorbește despre tripla actualizare a conciliarității și a autorității la nivel local, regional și universal.

În concluzie, membrii Comisiei Mixte Internaționale pentru Dialog Teologic dintre Biserica Catolică Romană și Biserica Ortodoxă declară convingerea lor că prezentul document despre comuniunea eclezială, conciliaritate și autoritate reprezintă un progres pozitiv și semnificativ în dialogul ecumenic și totodată furnizează o bază solidă pentru discuția viitoare despre chestiunea primatului în Biserică la un nivel universal.

* * *

Comuniune și slujire. Persoana umană creată după chipul lui Dumnezeu
Comisia Teologică Internațională, Ed. "Presa Bună", 2008, ISBN 978-973-8191-89-1, 10x14 cm, 78 p., 2,5 lei

Consecințele ecleziologice și canonice ale naturii sacramentale a Bisericii
Comisia Mixtă Internațională pentru Dialog Teologic dintre Biserica Catolică Romană și Biserica Ortodoxă, Ed. "Presa Bună", 2008, ISBN 978-973-8191-90-7, 10x14 cm, 32 p., 1,5 lei

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro

Marcelin Blaj și Maricel Bulai
 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat