Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Întâlnirea operatorilor și simpatizanților mass-media din Dieceza de Iași

Cum se face o revistă? Cum se scrie un articol? Cum ne îmbunătățim scrisul? Care sunt cele mai bune publicații din dieceză?

Pentru a răspunde la întrebările de mai sus și pentru a marca la nivel diecezan Cea de-a XLII-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale cu tema "Mijloacele de comunicare socială: La intersecția dintre protagonism și slujire. Căutarea adevărului pentru a-l împărtăși", Oficiul pentru Comunicații Sociale din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași organizează la Iași, în ziua de 7 mai, Întâlnirea operatorilor și simpatizanților mass-media din Dieceza de Iași. La întâlnire va participa și PS Petru Gherghel care va avea un mesaj pentru operatorii mass-media din dieceză.

Întâlnirea pornește de la tema Zilei Comunicațiilor Sociale "A căuta adevărul pentru a-l împărtăși" și se desfășoară sub motoul: "Veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi" (In 8,32).

În cadrul întâlnirii, vor fi prezentate tehnici de scriere și de realizare a unei reviste și vor fi premiate cele mai bune reviste religioase din dieceză. Participă în concurs revistele din anul 2007.

Sunt invitați: laici, călugări, călugărițe, preoți: care scriu sau doresc să scrie la reviste (situri); care vor să-și îmbunătățească scrisul; care doresc să înființeze sau să reînființeze reviste (situri). Participanții vor confirma prezența la întâlnire prin e-mail (editor@ercis.ro) sau telefonic (0232/212003, int. 70) până la 5 mai 2008.

Program
10.00-12.00 - Două prezentări cu pauză între ele.
  - Elementele de bază ale unei reviste.
  - Cum se scrie un articol?
12.00 - Sfânta Liturghie + Meditație legată de ZMCS: PS Petru Gherghel
13.00 - Prânzul
14.00 - Decernarea premiilor la concursul "Cea mai bună revistă"
15.30 - Întrebări, discuții, propuneri
16.30 - Încheierea întâlnirii

Pentru concursul "Cea mai bună revistă"

Vor fi premiate cele mai bune reviste religioase care apar în parohii, seminarii, școli catolice, congregații și asociații catolice din Dieceza de Iași (nu participă revistele de specialitate gen "Dialog teologic", "Mesagerul sfântului Anton" etc.).

Se vor analiza: conținutul articolelor, originalitatea și proveniența lor, varietatea și numărul autorilor, tehnoredactarea (aranjarea în pagină), calitatea fotografiilor, calitatea tiparului, creativitatea în prezentarea copertei, calitatea limbii...

Participă în concurs revistele din anul 2007. Cei care încă nu le-au trimis o pot face până la 30 aprilie 2008 pe adresa redacției (Editura Presa Bună, Bd. Ștefan cel Mare, 26, 700064-Iași) cu mențiunea Pentru concursul "Cea mai bună revistă". Este de recomandat ca la întâlnirea de la Iași să participe cel puțin redactorul șef și un coordonator al revistei.


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat