Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnire a seniorilor

La Parohia "Fericitul Ieremia" din Roman, a avut loc o întâlnire specială a seniorilor prin grija părintelui paroh Alois Moraru și a Asociației Caritas Roman miercuri, 23 aprilie 2008.

Întâlnirea a început cu un moment formativ propus de părintele vicar Romeo Neculai. Acesta a adus în atenția auditoriului o temă pertinentă vârstei lor: "Viața între îmbătrânire și credință". Cei prezenți au urmărit cu atenție cele prezentate: despre demnitatea persoanei indiferent de vârstă; despre faptul că și la această vârstă trebuie să dea un răspuns cu adevărat personal la întrebările fundamentale ce însoțesc omul pe întreaga durată a existenței sale: "De unde venim și încotro ne îndreptăm?"; despre liniștea pe care o aduce credința în evenimentul învierii lui Cristos, moment al învierii noastre, atunci când se confruntă cu întrebări de genul: "Ce va fi cu mine? Voi fi mereu sănătos? Dacă mă voi îmbolnăvi, cine va avea grijă de mine? Ce se va alege de copii, de nepoți? Se vor realiza în viață? Vor mai trăi în spiritul credinței? Cum va fi atunci când va sosi ceasul morții? Cum mă voi prezenta în fața lui Dumnezeu?"; despre faptul că Dumnezeu nu ne părăsește niciodată, chiar dacă în exterior suntem singuri; despre abandonul în brațele lui Dumnezeu: "Fie că trăim, fie că murim ai Domnului suntem".

Părintele a propus spre reflecție și câteva prezentări Powerpoint, prin care participanții să trăiască mai mult sau mai puținul vieții rămase în lumina și liniștea rugăciunii și a credinței.

A urmat apoi prânzul, sponsorizat de Asociația Caritas, reprezentată de doamna Mariana Sofronie, luat împreună la subsolul bisericii.

Întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea din partea doamnei doctor stomatolog, Anca-Luiza Butnaru, a unor noțiuni ce privesc importanța îngrijirii cavității bucale și a necesității controlului medical periodic la un doctor stomatolog.

Seniorii au fost forte încântați de această posibilitate de a se întâlni, de a se vedea, de a dialoga și de a afla lucruri noi. Aceștia se întâlnesc săptămânal pentru a face diferite activități practice, doamnele împletesc diverse lucruri pentru copiii din orfelinate, oameni din azil și oameni mai săraci, iar bărbații pentru a se destinde jucând table, șah, rummy, dar o dată pe lună într-un cadru special cum a fost și cel descris mai sus.

Pr. Romeo Neculai


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat