Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Xaverianum): Zi de formare zonală pentru AC

Părinții iezuiți au găzduit în casa lor din Iași, pentru o zi de formare, aproximativ 25 de tineri, responsabili ai Acțiunii Catolice din zona Iași, duminică, 20 aprilie 2008. Au participat tineri din parohiile Siret, Huși, Răducăneni, Pașcani, "Sf. Tereza" Iași și "Adormirea Maicii Domnului" Iași.

Dorința noastră a fost aceea de a ne cunoaște între noi, de a cunoaște problemele cu care ne confruntăm și realizările pe care le-am avut, dar și de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine.

Sub coordonarea Danielei Nistor, președinta AC Zona Iași, am desfășurat un program interactiv, în cadrul căruia s-au împletit armonios, jocurile de cunoaștere, momentele de împărtășire, bucuria ieșirii la o discuție la iarbă verde (în Grădina Botanică), dar și clipele de comuniune la sfânta Liturghie.

Cu sufletele deschise și doritori de a oferi tinerețea noastră în slujba Bisericii, cum bine spunea pr. Cristinel Fodor la predică, am lăsat de o parte somnul, comoditatea unei duminici în fața televizorului, o posibilă plimbare sau, de ce nu, un grătar cu prietenii, toate pentru a fi împreună cu ceilalți acționari, pentru a ne completa și ajuta, pentru a ne încuraja și a ne ruga, dar și pentru a reînnoi "da"-ul nostru spus în momentul depunerii adeziunii, când am ales să ducem vestea cea bună acolo unde preoții ajung mai greu.

O întâlnire în urma căreia ne simțim mai aproape de prietenul nostru Isus, și îmbogățiți cu o frumoasă experiență de comuniune frățească.

Lucia, venită din Răducăneni, mărturisește: "Această zi rămâne de neuitat pentru mine. Am învățat foarte multe lucruri, mai ales, am descoperit ce înseamnă un bun coordonator".

Ne întoarcem, așadar, în parohiile noastre, gata să oferim și celorlalți membrii ai AC din cele pe care le-am primit noi. Și nu-s puține!

Octav P.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat