Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Consfătuirea diecezană a profesorilor de religie

Intrată deja în tradiție, consfătuirea diecezană a profesorilor de religie s-a desfășurat sâmbătă, 5 aprilie 2008, la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia", Onești.

La această acțiune, profesorii de religie au fost onorați de prezența Excelenței sale Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. Au fost reprezentanți ai Inspectorului Școlar Diecezan. Au mai participat pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., pr. lect. univ. dr. Iosif Enășoae, pr. dr. Alois Hîrja și pr. Valentin Aenoaei.

Lucrările consfătuirii au debutat cu participarea invitaților la sfânta Liturghie, în Cripta Sanctuarului "Fericitul Ieremia", prezidată de Preasfințitul Aurel Percă alături de confrații preoți menționați și de frații capucini din Onești.

În cuvântul de deschidere, Excelența sa Mons. Aurel Percă a transmis participanților și salutul Excelenței sale Mons. Petru Gherghel, episcop de Iași. A urmat conferința pe tema "Sfântul Paul - maestru al Cuvântului lui Dumnezeu", susținută de pr. dr. Alois Hîrja, paroh al bisericii "Sf. Padre Pio" din Valea Lupului, Iași.

Dezbaterea asupra problemelor învățământului religios din Dieceza de Iași, moderată de pr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspectorul școlar diecezan, s-a desfășurat după următoarea ordine de zi:

  • rugăciunea

  • prezentarea statutelor profesorilor de religie, a părinților, a elevilor

  • stadiul pregătirii manualelor școlare și a programelor școlare

  • missio canonica

  • olimpiada de religie (Iași, 10 mai 2008)

  • concursul de eseuri (Bacău, 17 mai 2008)

  • exerciții spirituale pentru profesorii de religie

  • diverse.

La fiecare punct al ordinei de zi, profesorii prezenți au primit informații utile și complete necesare unei bune desfășurări a activității didactice, a perfecționării lor profesionale și a formării moral-spirituale.

Intervențiile invitaților au fost dese, concrete, astfel încât au fost clarificate probleme legate de perfecționarea și formarea continuă, prin susținerea gradelor didactice și a înscrierii la forme de învățământ postuniversitar, participarea la olimpiada de religie și concursul de eseuri faza diecezană.

Pr. custode Ubaldo Oliviero a făcut un apel celor prezenți de a face cunoscut elevilor marele eveniment al aducerii în țară, la Onești, a moaștelor Fericitului Ieremia, invitându-i la toate manifestațiile prilejuite cu această ocazie.

În încheiere, pr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspectorul școlar diecezan, a mulțumit celor prezenți pentru participare și, în mod deosebit, Excelenței sale Mons. Aurel Percă, pentru grija pe care o manifestă față de învățământul religios și față de slujitorii acestuia.

Cu siguranță toți cei 67 de profesori de religie participanți la această consfătuire au plecat cu sufletele pline de speranță, convinși că munca fiecăruia dintre ei este importantă și că numai colaborând și împărtășind din experiența proprie, pot contribui la educarea și formarea elevilor, la cultivarea adevăratelor valori culturale, morale și religioase.

Prof. dr. Violeta Apostu,
director al Liceul Teologic "Fericitul Ieremia", Onești


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat