Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întrecere sportiv-fotbalistică pentru ministranți

La inițiativa pr. Romeo Neculai, vicar la Parohia "Fericitul Ieremia Valahul" din Roman, sâmbătă, 12 aprilie 2008, între orele 10.00 și 16.30, la Roman, s-a desfășurat o întrecere sportiv-fotbalistică pentru ministranții din acest oraș și din satele din vecinătatea lui. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a mulțumi ministranților care se implică în diverse activități religioase și de s-i stimula și pe alți copii să intre în rândurile lor.

Știind cu toții că, în general, copiii abia așteaptă să facă o mică deplasare, părinții vicari și doi parohi, care nu au vicari, s-au arătat disponibili în a se implica în această activitate. S-a văzut în atitudinea preoților grija față de posibilele vocații la sfânta Preoție. Sigur că fiecare preot a adus nu numai jucători, dar și ministranți care și-au susținut propria echipă. A fost o atmosferă de bucurie și veselie, fără certuri și durități.

Au participat opt echipe din următoarele parohii: Adjudeni, Iugani, Roman "Fericitul Ieremia Valahul", Roman "Isus Bunul Păstor", Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Sagna, Tămășeni și Traian. S-au făcut două grupe a câte patru echipe și s-au calificat câte două din fiecare grupă.

Finala mica s-a jucat între Tămășeni și Roman "Isus Bunul Păstor", iar scorul a fost de 5 la 1. Așadar, locul trei pentru cei din Tămășeni.

Finala mare s-a încheiat cu scorul de 3 la 2 pentru cei din Adjudeni, care au jucat împotriva favoriților de la Roman "Fericitul Ieremia Valahul".

Pr. Romeo Neculai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 aprilie: Roman: Întrecere sportiv-fotbalistică pentru ministranți


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat