Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio VaticanRoma: Primul Congres mondial asupra Divinei Milostiviri

O delegație formată din cinci membri din România a participat la Primul Congres mondial asupra Divinei Milostiviri, desfășurat între 2 și 6 aprilie 2008 la Roma.

Primul Congres pe tema Divinei Milostiviri a cunoscut un număr de peste 3.000 de participanți provenind din 66 de țări, însoțiți zilnic de operatori ai comunicației din 17 media internaționale. Liturghia de încheiere de duminică, 6 aprilie, a fost celebrată de card. Cristoph Schönborn, arhiepiscop de Viena.

Delegația de cinci persoane a României a fost formată din pr. Iosif Iacob și sr. Iosefina Rediu, profesori asistenți, și studentele Raluca Blaj, Mihaela Catană și Mihaela Păduraru, de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași.

Impresii:

  • "La congres, s-a simțit acea unitate între a primi un mesaj și apoi a fi transmițător al acestui mesaj, fie prin cuvânt fie prin fapte prin viață. Mesajul pe care congresul dorește să-l transmită este acela al speranței: niciodată să nu abandonăm lupta pe care trebuie să o ducem, bazându-ne pe prezența constantă a lui Dumnezeu în viața omului, oricât de păcătoși am fi. Asemenea tatălui milostiv, el își așteaptă fiul și oferă iertarea sa ori de câte ori acesta apelează la iubirea sa. Îndurarea nu este doar un atribut al lui Dumnezeu, ci ține însăși de natura lui Dumnezeu". (Pr. Iosif Iacob, profesor asistent)

  • "Este ceva unic să vezi cum într-o biserică sunt atâția oameni de diferite culori, tradiții și obiceiuri. Sunt diferiți și totuși atât de asemănători și uniți în credință. Milostivirea pentru mine înseamnă comuniunea cu aproapele și încrederea totală în Dumnezeu". (Raluca Blaj, studentă)

  • "A fost un timp în care efectiv am simțit mai profund milostivirea divină. Pot spune că am cunoscut-o cu mintea în conferințe mai mult, iar în adorație și festivaluri a fost ceva mult mai practic în care am reușit să simțim această milostivire divină. Pot spune că plec acasă cu un elan în a iubi mai mult pe aproapele și cu o încredere mai mare în bunătatea lui Dumnezeu". (Mihaela Catană, studentă)

  • "Asupra mea a avut o rezonanță destul de puternică fraza: «Așa cum eu v-am iubit pe voi, așa să vă iubiți și voi unii pe alții». E un privilegiu pentru fiecare să se știe iubit în așa mare măsură și totodată trebuie să se deschidă în fața acestui mare mister. Aș da un sfat tuturor tinerilor să nu se teamă să se deschidă în fața acestui mister și să fie adevărate raze din iubirea veșnică". (Mihaela Păduraru, studentă)

După Radio Vatican


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat