Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": În curând voi spune da

Cartea În curând voi spune da, scrisă de pr. Aurel Iștoc, este, de fapt, redactarea exercițiilor spirituale ținute în luna iunie 1999 la Gioseni (BC), candidaților la diaconat de la Institutul Teologic "Sfântul Iosif" Iași. În cele 132 de pagini cartea cuprinde o introducere și 12 meditații împărțite în subpuncte.

Autorul evită folosirea unui limbaj înalt și dificil și se străduiește "să hrănească nu cu bucate tari, ci cu lapte, ca să poată fi asimilat ușor" (cf. 1Cor 3,1-2), amintind auditorilor și cititorilor normele care trebuie să le călăuzească viața. Autorul amintește, de asemenea, și că apostolii erau oameni maturi când Cristos le-a recomandat să devină asemenea pruncilor (cf. Mt 18,3).

Exercițiile spirituale conținute în carte, adresate în primul rând candidaților la diaconat, trebuie o lumină puternică și vie care să ajute pe fiecare să-și revizuiască cu atenție conduita și să examineze cu atenție calea pe care a parcurs-o până în prezent, pentru ca nu cumva, intrând nepregătit în sfânta Preoție, să se trezească într-o zi că s-a înșelat pe sine însuși pentru că în timpul seminarului "a avut urechi și nu a auzit și a avut ochi și nu a văzut" (cf. Ps 135,6). Exercițiile spirituale sunt o școală a virtuții, sunt școala care ajută la descoperirea, cunoașterea și întâlnirea în mod personal a lui Dumnezeu, pentru a intra în comuniune și intimitate cu el. Numai Dumnezeu poate da "cunoașterea deplină a voinței sale", cunoașterea gândirii și a planului său cu noi, cunoașterea chemării pe care ne invită s-o urmăm și s-o realizăm în viață. Înainte de a fi trimiși apostolii sunt invitați să stea împreună cu Isus, să trăiască o viață comună cu el, să-i asculte nenumăratele colocvii, să ia parte la minunile sale, să se instruiască și să se pregătească pentru misiunea apostolică. Exercițiile spirituale constituie aceste momente în care se stă împreună cu Isus.

Exercițiile spirituale sunt un mare dar din partea lui Dumnezeu; sunt timpul cel mai propice în care Cristos dorește să se comunice sufletelor noastre.

A face exerciții spirituale înseamnă "a trăi o experiență deosebită în Dumnezeu într-un climat de rugăciune, în ascultarea și interiorizarea cuvântului, prin forța Duhului Sfânt, cu ajutorul unui ghid spiritual". Meditațiile conținute în carte pot constitui un ghid în acest sens.

Scopul acestor exerciții spirituale este acela de a ne oferi ocazia și, mai ales, de a ne crea ambientul cel mai favorabil unei reflecții serioase cu privire la identitatea noastră.

Maricel Bulai

* * *

În curând voi spune da
Aurel Iștoc, Ed. "Presa Bună", 2008, 14x20 cm, 132 p., 8 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat