Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Remember: Ioan Paul al II-lea

L-am întâlnit pe Cristos

La trei ani de la plecarea papei Ioan Paul al II-lea spre casa Tatălui, în ziua de 2 aprilie 2005, amintirea acestui papă trezește emoții în inimile multor credincioși.

L-am întâlnit pe Cristos într-un om care, prin faptă și cuvânt, le spunea tuturor: "Nu sunt eu Cristos! Nu sunt eu lumina! Eu sunt doar trimis înaintea lui, ca să dau mărturie despre lumină". L-am întâlnit pe Cristos în papa Ioan Paul al II-lea, în omul care a fost alter Christus... usque ad mortem.

L-am întâlnit pe Cristos într-un om care mi-a strigat cu glas puternic: "Nu te teme să-l primești pe Cristos! Deschide larg porțile în fața lui Cristos, în fața puterii sale mântuitoare!".

L-am întâlnit pe Cristos într-un om care mi-a îndreptat privirile spre un Dumnezeu care mă iubește ca un tată bogat în îndurare, care mă mântuiește ca pe un frate cu care a binevoit să împartă condiția umană, care mă sfințește ca pe un templu al său!

L-am întâlnit pe Cristos într-un om care mi-a spus că Isus are o mamă, Maria. Și aceasta este și mama mea! El m-a învățat că printr-un "totus tuus" spus celei "plină de har" ajung cu siguranță la Isus.

L-am întâlnit pe Cristos într-un om care mi-a vorbit despre mireasa Domnului, Biserica. El mi-a arătat că Biserica e zidită pe piatră și porțile iadului nu o vor birui. M-a luat de mână și m-a urcat în această "barcă", singura în care se află cel care poate să spună mării tulburate a acestor timpuri: "Taci! Potolește-te!".

L-am întâlnit pe Cristos într-un om care s-a făcut glasul rugăciunii Fiului: ca toți să fie una. El m-a făcut să înțeleg că la unitate se ajunge numai prin recunoașterea celuilalt ca fiu al lui Dumnezeu, prin recunoașterea demnității persoanei umane, născute sau (încă) nenăscute!

L-am întâlnit pe Cristos într-un om care, după ce a pășit pragul speranței în fiecare dimineață îmi șoptește ferm: "Nu te teme! Primește această nouă zi din mâinile Domnului și continuă să mergi spre Cristos. Nu te teme!" Și acest om mi-a spus că și Cristos m-a întâlnit și te-a întâlnit și pe tine, și nu ne poate uita!

Nu te teme! Tu l-ai întâlnit pe Cristos și el te-a întâlnit pe tine!

Diac. Laurențiu Dăncuță


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat