Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pesaro (Italia): Prima Liturghie în limba română

La inițiativa Mons. Piero Coccia, episcop de Pesaro, în ziua de 29 martie 2008, în atmosfera Învierii celebrate cu doar o săptămână înainte (23 martie), frații franciscani ai Provinciei "Sf. Iosif" din România care lucrează în Parohia "Maria Immacolata" din Gabicce Mare au oficiat sfânta Liturghie în limba română pentru prima oară în orașul Pesaro, din Italia.

Biserica pusă la dispoziție de către episcopul locului pentru credincioșii de limbă română este "Santa Maria del Porto" și se află în Piazza Doria, 8, 61100-Pesaro (PU). La prima sfântă Liturghie în românește au participat circa douăzeci de persoane (majoritatea proveniți din satul Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț), dar este bine întemeiată speranța ca pe viitor "comunitatea românească" să fie mult mai bine reprezentată și la întâlnirile de natură spirituală.

De altfel, pentru perioada inițială, se intenționează celebrarea sfintei Liturghii de două ori pe lună, din două în două săptămâni. Pentru luna în curs, duminicile în care se va celebra sfânta Liturghie în limba română sunt cele de 13 și 27 aprilie.

Considerăm, pe drept cuvânt, ca fiind salutară inițiativa de a încerca închegarea unei comunități romano-catolice în această zonă centrală a Italiei, pe malul Marii Adriatice, mai ales prin celebrarea sfintei Liturghii.

Pe toți cei la care va ajunge această informație îi rugăm să o transmită mai departe și să informeze pe cât mai mulți dintre credincioșii de limbă română care lucrează și trăiesc în Pesaro și în împrejurimi. Ne exprimăm și pe această cale speranța ca celebrarea sfintei Liturghii să fie pentru toți cei care vor lua parte un puternic semn de speranță și un imbold plin de iubire din partea Domnului Cristos la trăirea și practicarea credinței creștine.

www.ofmconv.ro


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat