Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": "Istoria unei mișcări religioase. Martorii lui Iehova"

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Istoria unei mișcări religioase. Martorii lui Iehova, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Această carte apare în colecția "Diverse".

Afluxul de secte creștine și de mișcări mai puțin apropiate de credința adevărată care s-a înregistrat după anul 1990 i-au expus pe credincioși la o serie de pericole grave pentru credința și viața lor spirituală, iar pericolul acesta continuă să planeze asupra lor... Cunoașterea acestor mișcări reprezintă un antidot eficace și va preîntâmpina multe suferințe. Pentru aceasta, părintele Claudiu Dumea, cunoscutul autor de spiritualitate de la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași vine cu un ajutor sub chipul unei noi cărți, referitoare de această dată la "Martorii lui Iehova", una dintre sectele cele mai răspândite în arealul românesc.

Martorii lui Iehova este numele unei organizații religioase înființate la sfârșitul secolului al XIX-lea de Charles Taze Russell în Statele Unite ale Americii. În prezent, Organizația numără la nivel mondial 6.691.790 de membri (conform raportului mondial al Martorilor lui Iehova pe anul 2007). În România numărul de membri ai organizației este de 38.544 de persoane.

Unii afirmă că Martorii lui Iehova ar fi o sectă, prin "sectă" înțelegându-se deseori un grup care s-a desprins dintr-o religie oficială sau un grup care urmează un anumit conducător sau învățător omenesc. Termenul este folosit de obicei în sens peiorativ. Martorii afirmă că nu sunt o ramificație a vreunei Biserici, ci includ persoane de orice origine socială și religioasă. Ei afirmă că nu au un conducător uman, conducătorul lor fiind Isus Cristos, totuși nu cred în existența Sfintei Treimi și neagă existența oricărei alte Biserici sau comunități ecleziale.

Istoria modernă a Martorilor lui Iehova a început în anii 1870, odată cu formarea unui grup de studiu al Bibliei la Allegheny, Pennsylvania (SUA). La început, ei s-au numit Studenți în Biblie. Dar în anul 1931, ei au adoptat numele scriptural de Martori ai lui Iehova (Is 43,10). De la un început modest, organizația a crescut la milioane de Martori, care predică evanghelia în peste 230 de țări. Ei spun că practicile și convingerile lor nu sunt noi, ci reprezintă o restabilire a creștinismului secolului I. Organizația este foarte puternică la nivel financiar.

Ei consideră că lumea este în esența sa rea. Afirmă că sunt singurii care dețin adevărul, iar oricare altă organizație, indiferent de natura ei, va fi sortită pieirii. Refuză să colaboreze cu statul; pentru atitudinea lor radicală și agresivă ei constituie o sectă în sensul strict al cuvântului; de asemenea împărtășesc o credință cu un puternic caracter milenarist.

Trebuie spus că printre numeroasele victime care au căzut în mrejele acestei secte sunt persoane de bună-credință, care îl caută sincer pe Dumnezeu, care duc o viață corectă și onestă, afirmă părintele Claudiu Dumea ca o concluzie generală a acestei cărți, care se constituie ca un itinerar obiectiv în istoria, deseori acoperită de umbre, a uneia dintre cele mai periculoase secte de orientare religioasă.

Andrei Dumitrescu

* * *

Istoria unei mișcări religioase. Martorii lui Iehova
Claudiu Dumea, Ed. "Sapientia", 2008, ISBN 978-973-8980-27-3, 14x20, 80 p., 5 RON

Această carte poate fi achiziționată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 5 RON.


 

lecturi: 71.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat