Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Oră de rugăciune ecumenică a femeilor

Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul din Onești au organizat un moment de rugăciune și comuniune ecumenică cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune Ecumenică a Femeilor, vineri, 7 martie 2008, începând cu ora 19.00, în biserica romano-catolică "Ss. Apostoli Petru și Paul" din Onești, pe baza unui text pregătit de Comitetul pentru Ziua Mondială de Rugăciune din Guyana. Tema propusă pentru acest an a fost: "Înțelepciunea lui Dumnezeu dă omenirii o nouă înțelegere".

Momentul de rugăciune a unit laolaltă femei catolice și ortodoxe, femei de diferite categorii sociale, femei care au invocat Înțelepciunea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre ele, pentru toate femeile din Onești și din întreaga lume. Mesajul desprins și transmis cu această ocazie a avut la bază învățătura Conciliului Vatican II, care în constituția pastorală "Gaudium et spes" afirma: "Natura intelectuală a persoanei umane se desăvârșește și trebuie desăvârșită prin înțelepciune, care atrage cu suavitate mintea omului să caute și să iubească adevărul și binele, și care îl călăuzește pe omul care se hrănește cu ea, prin cele văzute la cele nevăzute. Epoca noastră, mai mult decât secolele trecute, are nevoie de o astfel de înțelepciune pentru ca toate noile descoperiri ale omului să devină mai umane. Soarta viitoare a lumii se află în primejdie dacă nu se vor ridica oameni mai înțelepți."

Avem convingerea că ora de rugăciune trăită împreună, de un număr mare de femei, a constituit un moment de reflecție asupra condiției femeii în ziua de astăzi, asupra demnității și rolului ei în planul lui Dumnezeu, a unit sufletele într-o comuniune de credință, speranță și dragoste.

Citind "semnele timpului" trebuie să implorăm înțelepciunea lui Dumnezeu, care să dea omenirii o nouă înțelegere, pentru a ajunge la deplina stimă a chipului lui Dumnezeu care strălucește în toate ființele umane, în mod deosebit cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune, în femeie.

Prof. dr. Violeta Apostu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat