Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Coasta de Fildeș: Pelerinajul Parohiei Djebonoua la Konzo

Comunitatea din Djebonoua, păstorită de preoți din Dieceza de Iași, a participat la un pelerinaj organizat la Konzo, Coasta de Fildeș, duminică, 2 martie 2008, ca pregătire la triduumul pascal.

Pelerinajul la Konzo este organizat în fiecare an, în timpul Postului Mare, de toate parohiile din Coasta de Fildeș ca pregătire la triduumul pascal.

Momentele mai importante ale pelerinajului au fost următoarele:

  • 9.00: Calea sfintei cruci, celebrată prin mijlocul satului. Un lucru interesant a fost că toate magazinele au închis casetofoanele (nu se reușește mereu). Ceremonia a avut un efect deosebit, mulți protestanți alăturându-ni-se.

  • 10.00: Celebrare penitențială. La acest moment am invitat și un preot local pentru a ne ajuta, dar mai ales pentru a spovedi pe cei mai bătrâni care nu cunosc decât limba locală, baoule. Au participat mai mulți ca de obicei.

  • 12.00: Sfânta Liturghie, prezidată de preotul locului, pr. Michel.

Împăcați fiind cu Dumnezeu prin celebrarea spovezii, participarea la sfânta Liturghie a fost trăită cu intensitate maximă. De obicei, cu 40-50 de ostii ajungeam să-i împărtășim pe toți, de această dată, chiar dacă pusesem 80 de ostii, nu au fost suficiente, erau peste 100 de persoane. Ce bucurie mare pentru un preot!

De fapt, de la începutul anului pastoral, împreună cu părintele paroh, ne-am propus să organizăm o pastorație mai intensă asupra sacramentului Spovezii, asupra importanței lui și a efectelor binefăcătoare în viața unui creștin. Am distribuit și foi pentru a-i ajuta să facă, cu mai multă ușurință, examenul de conștiință. Nu pot decât să fiu fericit că și acest sacrament este trăit din ce în ce mai mult.

Un alt lucru important este că mai multe comunități din inițiativă proprie începuseră pelerinajul de la ora 4.00 dimineața, venind și întorcându-se pe jos, parcurgând mai bine de 40 km.

Acum, purificați și întăriți spiritual, așteptăm Săptămâna Sfântă pentru a-l însoți pe Mântuitorul nostru pe drumul Calvarului. Pentru a trăi și mai intens acest moment am lansat operațiunea "O casă un crucifix".

Pr. Gabriel Cimpoeșu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat