Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna martie

A apărut un nou număr al revistei "Lumina creștinului", pe luna martie 2008, anul XIX, nr. 3 (219). Imaginea de pe prima copertă îl prezintă pe Cristos înviat care îi apare Mariei Magdalena, aceasta devenind primul martor al învierii.

Acest număr al revistei este cu totul special întrucât ne împărtășește bucuria Paștelui. De asemenea, în acest număr, aflăm multe lucruri legate de cei 30 de ani care s-au împlinit la 21 februarie, de când PS Petru Gherghel se află la cârma Diecezei de Iași.

Seria reflecțiilor despre apostolul neamurilor, de la pagina 2, a ajuns în această lună la partea a VII-a și are ca temă "Râvniți la cele de sus unde Cristos șade la dreapta lui Dumnezeu" (Col 3,1). La aceeași pagină poate fi citit și mesajul terezian, care poartă titlul "Sfânta Scriptură: miere și ulei".

Aniversarului a trei decenii de păstorire și de slujire exemplară a PS Petru Gherghel în Dieceza de Iași, revista îi dedică paginile 3-6.

Pagina 7 poate fi citită ca o pagină a mărturiei de credință, care îi are ca protagoniști pe cei care, în anul 2007, au dat mărturie despre iubirea lui Cristos până la martiriu.

La pagina 8 sunteți invitați să citiți o reflecție pe marginea controversatului film "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", care, așa cum ne spune și titlul, o dată vizionat, lasă un gust amar.

Din pagina 9 puteți afla despre concertul grupului internațional de artă interpretativă "Gen Rosso", care va avea loc la Bacău la 25 martie, și despre Ziua Mondială a Tineretului, care la nivel parohial va avea loc în Duminica Floriilor, iar la nivel diecezan va avea loc la 4 mai, la Bacău, Parohia "Sfântul Nicolae".

Pagina 10 are două rubrici. La o rubrică puteți citi despre trecerea la cele veșnice a PS Sebastian Kräuter, episcop emerit de Timișoara, iar la cealaltă, numită "E bine de știut", veți găsi lucruri informative din diferite domenii.

Pentru pagina 11, dedicată figurilor ilustre, este propusă mărturia de credință a Mons. Dumitru Romila, una dintre victimele regimului crud al comunismului.

"Mesajul sfinților", de la pagina 12, vorbește despre descoperirea fratelui Ieremia și procesul îndelungat care a dus la cercetarea mormântului său.

"Biblia și deprinderile bune" este reflecția care poate fi citită la rubrica Anul Sfintei Scripturi de la pagina 13.

Articolul de la pagina pentru familii, 14, intitulat "Astăzi e altceva", ne prezintă noutatea zilelor noastre în raport cu vremurile de odinioară, în perspectiva unei mame creștine.

Pentru copii, la paginile 15-16 se află continuarea temelor din Istoria sacră din numărul trecut, iar la pagina 16 sunt prezentate răspunsuri ale copiilor legate de sărbătoarea Paștelui.

La paginile dedicate sărbătorii Paștelui 2008, 17-20, alături de scrisoarea PS Petru Gherghel, intitulată "A înviat Cristos, speranța noastră!", se găsesc: reflecția "Aleluia, Domnul să fie lăudat!", poezia Isus este viu!, cuvântul sfântului Ioan Gură de Aur la Înviere și un imn dedicat învierii. Toate acestea doresc să comunice cuvintele din Ps 117,24: "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim în ea". Însuflețiți de această bucurie suntem îndemnați cu toții să continuăm vestirea învierii Domnului și să întreținem între noi speranța vieții veșnice și a învierii.

În cele trei pagini rezervate știrilor, 21-23, găsiți informații despre principalele evenimente din viața Bisericii Universale și a Diecezei de Iași, petrecute în decursul ultimei luni. Printre altele, o informație reține în mod special atenția: programul administrării sfântului Mir în anul 2008.

În continuare, în paginile revistei mai puteți găsi următoarele rubrici: în apărarea sănătății, care vorbește despre una dintre cele mai acute probleme a zilelor noastre: "Colesterolul ridicat"; poșta redacției; noutăți editoriale.

Pentru cititorii fideli ai revistei, la pagina 26, a fost lansat un concurs: "Citești și câștigi".

La pagina 27 se găsește rebusul "Este Paștele!" și criptografia "Isus Cristos".

Pe ultima copertă a revistei se găsesc imagini cu evenimentele ce au avut loc în Dieceza de Iași în lunile ianuarie și februarie.

Colectivul redacției vă dorește un Paște fericit, iar Cristos cel înviat să devină într-adevăr speranța tuturor!

Majoritatea articolelor din revistă pot fi citite și pe acest sit la secțiunea "Bibliotecă".

Vă dorim lectură plăcută!

Marcelin Blaj


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat